‘Mexico krijgt WK-winnaar met de naam Sergio Perez’

‘Mexico krijgt WK-winnaar met de naam Sergio Perez’

door Michael Janiec

Misplaatste trots? Ja en nee. Sergio ‘Checo’ Perez is de meest succesvolle Mexicaanse F1-coureur immers. Maar in de ogen van zijn vader, Antonio Perez, is de teamgenoot van Max Verstappen tot veel grotere dingen in staat, zoals een wereldtitel veroveren. Eerder of later dan. Hét beste van zijn zoon komt namelijk nog.

Vader Sergio Perez gelooft in Mexicaanse F1-wereldkampioen

Er is natuurlijk niets mis met een gezonde dosis enthousiasme. Hij staat daar wel, die Perez. Bij het meeste succesvolle F1-team van dit moment. En eerlijk: zo dicht bij een wereldtitel winnen was de Mexicaan voorheen nooit.

Antonio (Perez Sr.) prijst de samenwerking met Red Bull Racing. "De relatie die hij heeft opgebouwd met Red Bull is het beste wat hem kon overkomen in de Formule 1."

De dankbaarheid is dan ook groot. Zeker, nadat Perez bijna van de grid verdween eind 2020. "Vergeet niet dat hij ontslagen was door Racing Point en zonder baan zat", vervolgt Perez Sr. "Hij heeft echter zijn vorm hervonden. De twee jaren met Red Bull waren de belangrijkste jaren voor hem persoonlijk", klinkt het tegen het Mexicaanse EnChancha.

Al overheerst het idee bij veel fans dat Checo er nog mijlenver van WK winnen zit, zolang Verstappen er rijdt.

Maar toch, ‘de vader van’ volgt zijn lofzang op met een behoorlijke belofte aan het Mexicaanse volk: "Ik kan je bovendien vertellen dat we het beste van Checo nog niet gezien hebben. Hij heeft nog meer te geven en op enig moment zal Mexico een Formule 1-kampioen hebben in de persoon van Sergio Perez", concludeert Antonio.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk