Hamilton 'respectvol' - 'Verstappen deed in 2021 wat nodig was'

Hamilton 'respectvol' - 'Verstappen deed in 2021 wat nodig was'

door Lysanne

Mercedes-coureur Lewis Hamilton ontkent problemen te hebben met de huidige Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen. Er is vooral respect voor de Nederlandse F1-coureur die in 2021 'alles goed deed'.

Nek aan nek

Tijdens de race van Abu Dhabi, terug in 2021, zat de hele wereld geplakt aan de buis. Na een seizoen vol spanning en sensatie kwam het neer op de allerlaatste ronde in de laatste race van het seizoen.

Max kwam uiteindelijk na een bizarre ontknoping als eerst over de finish én mocht zich voor het eerst wereldkampioen Formule 1 noemen.

De duidelijk verslagen Hamilton feliciteerde Verstappen na de race. Toch beschrijven velen de relatie tussen de twee coureurs tot hedendaags als gespannen.

Hamilton is het er niet mee eens.

"Ik respecteer hem"

"Hij deed alles wat hij moest doen in 2021, dus waarom zou ik een probleem met hem hebben? Hij presteerde en presteerde elk weekend, dat kan niemand hem afnemen.", zei de Brit.

Afgelopen seizoen was Hamilton niet in staat om te vechten voor de titel, zoals hij deed in 2021, door tegenvallende prestaties van de W13. De zevenvoudige wereldkampioen zegt dat hij geen probleem heeft met Max Verstappen, die dominant in 2022 zijn tweede wereldkampioenschap binnenhaalde.

In een interview met Formula 1-Magazine, vertelt Hamilton dat de 'problemen' tussen hem en tweevoudig F1-wereldkampioen Max Verstappen ongefundeerd zijn, hij ontkent ze: "Mensen praten graag over problemen tussen Max en mij", vertelde hij waarna de coureur het bestempelde als allemaal 'sprookjes'.

"Ik respecteer hem. Hij is een stuk jonger, dus misschien heeft hij een probleem met mij. Maar daar ben ik niet zeker van en ik neem eigenlijk aan van niet. Al kan ik niet voor hem spreken."

Lewis Hamilton

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk