Wolff in zware mentale doen: 'Dan pas kunnen wij Red Bull weer uitdagen'

Wolff in zware mentale doen: 'Dan pas kunnen wij Red Bull weer uitdagen'

door Jarlo

Toto Wolff heeft laten weten het erg moeilijk te hebben op dit moment. Het team van Mercedes is namelijk lang niet meer het team van vier jaar geleden. Daarnaast lijkt er door de dominantie van Max Verstappen voorlopig geen verandering in de pikorde te komen.

Er is veel veranderd bij het team van Mercedes sinds hun laatste constructeurstitel in 2021 en rijderstitel in 2020. De Duitse renstal is elk jaar geleidelijk minder punten gaan scoren. Met een huidige vierde plaats bij de constructeurs in 2024 bevindt het team zich op hun laagste punt in meer dan tien jaar.

Daar kan ook wel bij dat er voorlopig geen uitzicht is op successen herbeleven bij de formatie uit Brackley. Max Verstappen voert immers de toon in de hedendaagse Formule 1. De Nederlander won de afgelopen drie seizoenen steeds overtuigend de wereldtitel. Met drie overwinning in de eerste vier races van 2024, staat de Red Bull Racing-coureur er ook dit jaar weer goed voor.

Wolff: 'Wil niet nog meer lijden de komende achttien maanden'

In gesprek met Formu1a.uno geeft Wolff aan dat het niet meevalt om teambaas te zijn in het Verstappen-tijdperk.

"Ik wil niet nog meer lijden de komende achttien maanden. Je kunt wel zeggen dat wij een beetje in niemandsland zitten, omdat Max en Red Bull ver vooruit liggen. Het is niet bevredigend voor de teams die vechten om de andere posities. Als ik het puur vanuit sportief oogpunt zou moeten bekijken, dan is alleen de eerste plaats die telt, niet de tweede. Maar dat is de realiteit waar we momenteel mee te maken hebben en we proberen er het beste van te maken."

Toto Wolff - Mercedes-teambaas

'Komt een grote reset aan'

Vanaf het Formule 1-seizoen van 2026 worden er nieuwe reglementen in het leven geroepen. Dit zal naar verwachting het één en ander veranderen aan de huidige pikorde.

Voor Wolff zullen deze reglementswijzingen dan ook een belangrijk moment zijn. De Oostenrijker ziet in dat er over 'achttien maanden' een kans is om Red Bull Racing van haar troon te stoten: "Er komt een grote reset aan in 2026, en dat biedt zeker de meest realistische kans voor een ander team om Red Bull te verslaan," aldus Wolff.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk