Wolff ziet Red Bull dit seizoen elke race winnen: 'Maar hoop voor de sport van niet'

Wolff ziet Red Bull dit seizoen elke race winnen: 'Maar hoop voor de sport van niet'

door Cas Zeeman

Red Bull Racing is momenteel oppermachtig in de Formule 1. Het team heeft alle races in dit seizoen tot nu toe gewonnen en de voorsprong op de concurrentie is immens. Mercedes-teambaas Toto Wolff is dat ook niet ontgaan, en hij denkt dat de Oostenrijkse renstal dit seizoen wel eens iedere race zou kunnen winnen.

Verstappen etaleert dominantie Red Bull met verve in Barcelona

Dat Red Bull en met name Max Verstappen dominant is, werd afgelopen weekend in Spanje nog maar eens bewezen. Verstappen was in alle drie de vrije trainingen, in de kwalificatie en in de race de snelste, en wist op zondag zelfs een grand-slam te pakken: hij reed in elke ronde van de race aan de leiding, pakte pole-position in de kwalificatie en pakte het punt voor de snelste raceronde. En dat alles met liefst 24 seconden voorsprong op nummer twee Lewis Hamilton, van Mercedes.

Bij de concurrentie schrokken ze van die overmacht. Want hoewel bijvoorbeeld Mercedes een paar prestatiebevorderende updates heeft uitgevoerd, is de afstand op de Red Bull's nog altijd groot. Zo zei Mercedes-coureur George Russell eerder al dat Red Bull dit jaar alles kan winnen. Daarin wordt hij bijgestaan door zijn teambaas Toto Wolff.

Ook Wolff denkt dat Red Bull dit seizoen alle races kan winnen

"Ik hoop van niet, maar ik denk het wel", zo zegt Wolff in gesprek met het Oostenrijke OE24. "Maar dat zou niet goed voor de sport zijn. Ze hebben een auto waarmee het mogelijk is. Wij beschikken over de beste coureurs om dat te voorkomen, alleen dan moeten we wel onze auto goed krijgen."

Wolff weet als teambaas van Mercedes zijnde als geen ander hoe het is om de sport te domineren; hij deed het immers van 2014 tot 2020. De Oostenrijker heeft dan ook respect voor hetgeen Red Bull momenteel bereikt: "De Formule 1 is altijd al zo ontworpen dat de beste moet winnen. De regels zijn voor iedereen hetzelfde. Als een team het beter doet, dan moet je dat zonder afgunst erkennen. Red Bull heeft het beste uit de situatie gehaald en het beste werk geleverd", zo zegt Wolff sportief.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk