Zhou blikt vooruit op historsiche eerste thuisrace in Shanghai: 'Heel trots'

Zhou blikt vooruit op historsiche eerste thuisrace in Shanghai: 'Heel trots'

door Jarlo

Voor Guanyu Zhou zal de aanstaande race op het Shanghai International Circuit hoe dan ook een historisch evenement worden. Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 zal er namelijk een Chinese coureur actief zijn tijdens de GP van China. Zhou blikt alvast vooruit op zijn thuisrace waar hij geschiedenis zal mogen schrijven voor de Chinese autosport.

Het Formule 1-circus reist deze week af naar Shanghai voor de Grand Prix van China op het Shanghai International Circuit.

Het is voor het eerst sinds 2019 dat de Formule 1 afrijst naar het grootste land van Azië.

Ook zullen we voor het eerst dit jaar te maken krijgen met een sprintraceweekend. Dit betekent dat we maar één vrije training hebben en daarbij ook een sprint shoutout en sprintrace voorgeschoteld krijgen. Door het tijdsverschil met Nederland, zullen de sessies voor ons in de ochtend uitgezonden worden.

Zhou: 'Mega-enthousiast om eindelijk hier te racen'

Guanyu Zhou staat op het punt om geschiedenis te schrijven. De Stake F1-coureur mag als eerste Chinees aller tijden aantreden op Chinese bodem voor een Formule 1-raceweekend.

Zhou is tevens de eerste Chinese F1-coureur met een fulltime contract.

De coureur blikte vol met enthousiasme vooruit op aanstaande weekend.

 “Ik ben mega-enthousiast om eindelijk in Shanghai te mogen racen. Om de eerste Chinese rijder te worden die deelneemt aan de Formule 1 in China betekent heel veel voor me. Ik voel me heel blij en trots.”

Guanyu Zhou - Stake F1-coureur

'Gaan hoe dan ook geschiedenis schrijven'

Zhou ziet in dat het, hoe dan ook, een historisch weekend zal worden: “Na vier jaar keert het kampioenschap hier eindelijk terug. Met een Chinese coureur op de grid gaan we sowieso geschiedenis schrijven. Het is een kans om de nieuwe generatie te inspireren. We zagen de passie toen de kaartjes binnen enkele uren volledig uitverkocht waren. Mijn land houdt van racen en wacht al jaren op dit moment,"

Zhou is er dan ook op gebrand om een sterk resultaat te behalen: “Voor mij is het belangrijk om gefocust te blijven”, lichtte hij toe. “Als ik eenmaal op het circuit ben, zal ik het als elk ander weekend benaderen. Ik ga hard werken om het meeste uit de auto te halen," aldus Zhou.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk