Formule 1: GP Groot-Brittannië 7-9 juli 2023

Formule 1: GP Groot-Brittannië 7-9 juli 2023

door Redactie

Waarom Silverstone Circuit een uniek en aantrekkelijk race-circuit is

Het Silverstone Circuit is één van de oudste circuits op de Formule 1-kalender. Het circuit is vernoemd naar het gelijknamige dorpje nabij en opende zo vroeg als 1948 de poorten. De Britse GP was de allereerste Grand Prix op de kalender van de World Championship of Drivers in 1950 - zo heette Formule 1 in de beginjaren, toen het kampioenschap officieel werd.

Het circuit is gebouwd op een voormalige militaire vliegbasis - voorheen bekend als RAF '(Royal Air Force) Silverstone Bomber Station'. De landingsbanen zijn nog steeds aanwezig aan de binnenste zijde van Silverstone Circuit, maar logischerwijs niet meer operationeel. Een van de circuit delen, de Hangar Straight, verwijst bijvoorbeeld nog naar de oorspronkelijke locatie. Sindsdien is het circuit toe aan alweer de dertiende layout. De huidige layout, sinds 2011 in gebruik, kent een lengte van 5,891 kilometer en bestaat uit achttien bochten.

Bijzonderheden rondom de Britse Grand Prix: Silverstone blijft exclusieve host 

In de periode van 1955 en 1986 wisselde Silverstone Circuit het organiseren van de Britse GP af met Aintree en Brands Hatch. Eenmalig vond de GP van Groot-Brittannië plaats op Donington Park (1993, European Grand Prix). Ondanks dat het medio 2008-2010 ernaar uitzag dat de laatstgenoemde racebaan langdurig als de host van de Britse GP zou fungeren, kwam het contract niet rond. Reden: geldproblemen bij de organisatie. Zodoende is Silverstone nog steeds de exclusieve locatie van de Britse GP.

Wat nog meer de GP van Groot-Brittannië typeert: verweven met de langlopende Britse motorsport-traditie

Motorsport, en zeker Formule 1, is decennia-lang een erg geliefde sport in Engeland. Je kunt erop rekenen dat de Grand Prix op Silverstone daardoor jaarlijks steevast is uitverkocht tegenwoordig. Het circuit biedt een capaciteit voor 150.000 bezoekers per dag. De drukbezochte campings nabij het circuit vormen een traditionele aangelegenheid voor jong en oud - één waar de liefde voor de F1 over meerdere generaties wordt gedeeld. Voor de authentieke bezoekerservaring wordt vroeg boeken en voor de campings kiezen dus aangeraden.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk