Boegbeeld én influencer: F1-coureurs en hun eigen merken

Boegbeeld én influencer: F1-coureurs en hun eigen merken

door Ayla Huiberts

Formule 1-coureurs hebben tijdens het raceseizoen een enorm druk schema, maar desondanks houden zij veel ambities en hobby’s erop na. De meeste coureurs werken samen met grote merken of hebben hun eigen merk. Coureurs zijn daarmee in een zekere zin ook influencers die op hun naamsbekendheid kampitaliseren. We werpen een blik op een aantal van deze ‘ondernemingen’.

Lewis Hamilton - Almave

De zevenvoudige wereldkampioen behoudt een gezonde levensstijl door veganistisch te eten en promoot dat ook. Het afgelopen jaar ging hij een stap verder door het uitbrengen van een alcoholvrije spirit.

Hamilton geeft aan dat hij graag geniet van een goede tequila, maar de dagen voor een race wil hij liever geen alcohol consumeren. Zelf kon hij geen lekkere alternatieven vinden en dus besloot hij het heft in eigen handen te nemen.

Samen met distilleerder Iván Saldaña creëerde hij Almave: een authentieke, alcoholvrije agave-spirit. Het drankje wordt gemaakt in Jaliso, Mexico.

Het bedrijf verzendt momenteel nog niet naar Nederland.

Carlos Sainz - CS55 Racing Kart

Vrijwel iedere Formule 1-coureur begon in karting en Carlos Sainz is geen uitzondering. De Spanjaard heeft besloten om een samenwerking aan te gaan met het bedrijf dat hem in zijn jongere jaren deels geholpen met zijn eigen kart: OTK Kart Group.

Sainz en de Italiaanse fabrikant hebben in 2024 een gepersonaliseerde kartproductlijn ontwikkeld om het karten te promoten en nog meer autosportfans te bereiken.

Kort na de introductie van zijn kartmerk kondigt de Ferrari-coureur aan dat hij een samenwerking aangaat met de Spaanse Automobiel Federatie. Het project heet CS55 Racing Kart Academy en is in samenwerking met zijn kartmerk. Kinderen tussen de zes en acht jaar zullen hier aan mee kunnen doen en het reilen en zeilen van de sport leren.

Charles Leclerc - Componist

Charles Leclerc heft het enorm druk met zijn loopbaan bij de Scuderia, maar de Monegask heeft naast de sport ook een hobby die veel voor hem betekent.

In de eerste instantie was het spelen van de piano puur hobby, maar in 2023 besloot Leclerc er serieus mee aan de slag te gaan. De 26-jarige coureur maakte dat jaar zijn debuut als muzikant en bracht zijn eigen gecomponeerde stukken uit.

Een jaar later heeft hij samen met pianist Sofiane Pamart een EP uitgebracht: Dreamers.

Leclerc’s toekomstige teamgenoot, Lewis Hamilton, is ook regelmatig in de muziekstudio te vinden en wellicht zal het duo samen iets uitbrengen? De Monegask staat er in ieder geval voor open.

Max Verstappen - Team Redline

De Nederlandse Verstappen staat bekend als de jongste coureur die driemaal het wereldkampioenschap won met het team van Red Bull Racing. Naast de tijd die hij spendeert in een fysieke Formule 1-wagen doet hij ook mee aan de e-sport racecompetitie.

Inmiddels is Verstappen al meer dan tien jaar een simracer en hij is, net als in de koningsklasse, ontzettend snel.

Verstappen, die intussen ook werkt aan het oprichten van zijn eigen raceteam in de GT-klasse, komt als e-sporter voornamelijk uit namens Team Redline.

Team Redline is een professioneel e-sports raceteam dat meedoet aan sim-racing competities. Het wordt ook wel als het ‘meest succesvolle simulator racing team aller tijden’ beschouwd en Max Verstappen is één van de vaste coureurs.

Daniel Ricciardo - Enchanté

Na een lastige periode bij McLaren kwam Daniel Ricciardo zonder stoeltje te zitten voor 2023. Uiteindelijk kreeg de Australiër de kans om Nyck de Vries te vervangen bij het team van AlphaTauri.

In de tijd dat hij zonder team zat, had Ricciardo genoeg tijd om zijn aandacht te verdelen over meerdere dingen buiten F1 en zo besloot hij meer focus te leggen op zijn bestaande kledinglijn, Ric3.

De Honey Badger besloot het concept helemaal om te gooien. In plaats van de focus op zijn sport en team te leggen, wilde Ricciardo een meer persoonlijke lijn uitbrengen en om een groter publiek aan te spreken. En hij doopte zodoende zijn merk om naar Enchanté.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk