VIDEO: Terugblik op de 'schrikwekkende' Räikkönen tijdens zijn hoogjaren

VIDEO: Terugblik op de 'schrikwekkende' Räikkönen tijdens zijn hoogjaren

door Michael Janiec

Inmiddels is Kimi Räikkönen geen onderdeel meer van de F1-grid. De in 2021 bij Alfa Romeo vertrokken 'Iceman' zal echter nog lang herinnerd worden om zijn droge humor en nonchalante houding. In deze analyse zie je waarom hij zo geliefd was. Dat was niet enkel vanwege de persoonlijkheid van de Fin immers, maar evengoed omdat Räikkönen een ongelooflijk snelle coureur bleek.

Analyse over carrière van Kimi Räikkönen wat hem zo populair maakte

Menig conculega zou het bevestigen: als Kimi gedisciplineerder was, dan won hij ongetwijfeld meerdere wereldtitels. Maar ja. Die 'devil may care' houding van Räikkönen, dat is toch ook wat hem zeer populair maakte bij de fans. Een gigantisch talent dat tot zoveel meer potentie had, maar het toch aardig ver schopte, zelfs met twee vingers in de neus zogezegd.

Ook op zijn 'oude dag' - Räikkönen bleef actief in de koningsklasse tot zijn 42e - kon hij qua snelheid zich geregeld nog behoorlijk meten met de rest van de grid.

De WK-winnaar van 2007 wist na dat ware hoogtepunt bij Ferrari weinig echte potten te breken, voorbij de podiumplekken namens Lotus. In zijn tweede 'stint' bij de Prancing Horse - na een record-droogte van 113 Grands Prix zonder overwinning - schreef de Fin de Grand Prix van Verenigde Staten van 2018 op zijn naam. Het was één van zijn laatste races namens Ferrari en zijn allerlaatste van de 21 overwinningen.

Tijd voor een terugblik naar de bijzondere carrière van de geliefde Fin!

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk