Webber jubelt ‘onhoudbare’ Verstappen: “On fire!”

Webber jubelt ‘onhoudbare’ Verstappen: “On fire!”

door Michael

Mark Webber heeft in een lange tijd niet zoiets in Formule 1 gezien als dat wat Max Verstappen in 2022 flikte. De voormalige Red Bull Racing-coureur spreekt van een machtsverschuiving door de nieuwe reglementen, één waar RBR en Verstappen ijzersterk op kapitaliseerden.

Webber blikt terug op 2022 van Verstappen en Red Bull Racing

De Australiër noemt de Grand Prix van België als hét huzarenstuk van vorig seizoen - de race waarin de tweevoudig wereldkampioen vanaf de veertiende plek naar de overwinning reed: “Ik heb lang niet zoiets gezien. Max verscheen in de achteruitkijkspiegels van concurrenten en vloog er al zwaaiend aan voorbij. Hij was echt on fire!”, meldt Webber aan KTM Summer Grill.

Toen het team eenmaal de betrouwbaarheidsproblemen op orde kreeg, was er geen houden meer aan, weet ook Webber: “Max wist hoe hij de karakteristieken van de auto moest benutten. Daarna waren hij en zijn team onhoudbaar”, vervolgt de voormalig teamgenoot van Sebastian Vettel.

Een eervolle vermelding in zijn relaas: Ferrari - “Ze hadden soms de vorm, maar moesten het op zondag afleggen in de strijd om het kampioenschap. Ondanks dat ze het probeerden, was Max te sterk.”

'Discussiëren met een coureur achter stuur heeft niet altijd zin'

Ook het veelbesproken ‘incident’ tussen Verstappen en teamgenoot Sergio Perez komt aan bod. Webber begrijpt wel waarom Verstappen niet op de teamorders reageerde toen hij gevraagd werd om Perez er weer voorbij te laten in Brazilië.

"Iedereen neemt besluiten in het moment en je kan niet zomaar op de stopknop drukken tijdens de race. Het is uiteindelijk intern besproken na de race. Maar je moet beseffen dat je niet altijd goed kunt discussiëren met een coureur die zijn helm op heeft en in de laatste paar ronden zit van de race”, aldus Webber.

Maximum

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk