Max Verstappen neemt één positief mee uit ‘erg slecht’ Monaco GP-weekend

Max Verstappen neemt één positief mee uit ‘erg slecht’ Monaco GP-weekend

door Michael Janiec

De prestigieuze Grand Prix van Monaco was een weekend om snel te vergeten voor Red Bull Racing. Het raceweekend werd ontsierd door problemen met de afstelling en een teleurstellend resultaat voor beide coureurs.

Red Bull ploetert in het prinsendom

Hoewel Max Verstappen erin slaagde om een zesde plaats te bemachtigen, waren de prestaties van het team ver verwijderd van de gebruikelijke dominante vorm.

De trainingen van vrijdag waren een voorbode van de uitdagingen die in het verschiet lagen. Zowel Verstappen als teamgenoot Sergio Perez worstelden met de afstelling van hun RB20 op het krappe en veeleisende stratencircuit van Monaco.

Het gebrek aan flexibiliteit van de ophanging over hobbels en stoepranden bleek een groot obstakel te zijn. Verstappen omschreef het als rijden in een kart, zo stijf was de vering van zijn Formule 1-bolide.

De kwalificatie legde de problemen van Red Bull verder bloot. Verstappen kon slechts de zesde tijd noteren - een schril contrast met zijn gebruikelijke start op de eerste rij. Perez kwam zelfs niet verder dan Q1 en P18.

De racedag begon rampzalig toen Perez in de openingsronde uitviel na een botsing met Kevin Magnussen van Haas, waardoor Verstappen als enige hoop van het team overbleef.

Verstappen ziet één grote plus ondanks dramatisch weekend Monaco

Door de vroege rode vlag bleef Verstappen echter steken op een suboptimale bandenstrategie, waardoor hij gedurende de hele race moest sparen: “Na de rode vlag was onze strategie verpest. We moesten tot het einde de medium band gebruiken en dat betekende dat we veel moesten besparen. Het was best saai daar, op sommige plaatsen letterlijk half gas rijden op de rechte stukken.”

Verstappen erkende de unieke uitdagingen van Monaco, maar wees erop dat de bredere auto's van de afgelopen jaren het nog moeilijker hebben gemaakt: “We weten allemaal dat Monaco zo is. Het is niets nieuws.”

Ondanks de frustraties, vond Verstappen een lichtpuntje in dit moeizame raceweekend: “Het enige positieve is dat we nu echt weten wat onze zwakke punten zijn. Als we dat zelfs maar een klein beetje kunnen verbeteren, kunnen we veel rondetijden winnen.”

En Verstappen blijft optimistisch over het potentieel voor verbetering: “Er is veel ruimte voor verbetering. Als we dat kunnen oplossen, dan komt onze auto echt weer tot leven.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk