Alex Albon pareert opmerkingen over 'saaie' dominantie Verstappen

Alex Albon pareert opmerkingen over 'saaie' dominantie Verstappen

door Jarlo

Williams-coureur Alex Albon kijkt teleurgesteld toe hoe de dominantie van Max Verstappen in een slecht daglicht gezet wordt door een aantal fans. De Thaise-Brit kan, in tegenstelling tot deze Formule 1-fans, concluderen dat er juist in jaren niet zo'n competitieve F1-grid geweest is.

Na twee dominante seizoenen in 2022 en 2023 lijkt er ook in 2024 geen maat te staan op Max Verstappen.

De Nederlander veroverde de eerste twee pole positions en en reed vervolgens dominant naar de eerste twee overwinningen van het jaar. Tijdens de GP van Bahrein won hij met ongeveer tweeëntwintig seconden voorsprong en tijdens de GP van Saoedi-Arabië was de marge uiteindelijk ongeveer veertien seconden. Met twee relatief overtuigende, tweede plaatsen van teamgenoot Sergio Perez kunnen wij alvast concluderen dat Red Bull Racing wederom een ijzersterke auto heeft gebouwd.

Albon: 'Dat is jammer om te zien'

Alex Albon, die zelf ook naast Verstappen heeft gereden bij de Oostenrijkse renstal, ziet zijn voormalig teamgenoot ook de sport domineren. De Thaise-Brit is het echter niet eens met de gefrustreerde reacties van sommige fans, die de ééntonige dominantie van Verstappen niet kunnen waarderen.

Albon schoof onlangs aan bij de officiële Formule 1-podcast, Beyond the Grid. De Williams-coureur nam het daar op voor Verstappen.

"In sommige opzichten is het een beetje jammer om de reacties over Max te zien en het feit dat het een saai seizoen is. Dat is het totaal niet, als ik er vanuit een sportief oogpunt naar kijk. Als je hem uit de vergelijking haalt, dan heb je een van de beste grids ooit in de Formule 1. En zelfs als je Max meerekent, dan zit het veld nog steeds heel dicht op elkaar."

Max Verstappen - Red Bull Racing-coureur

'Daarom is dat zwaar'

Ondanks dat Albon het niet eens is met de reacties, snapt hij wel enigszins waar de frustraties vandaan komen:"Het is zwaar omdat hij de koploper is, dus iedereen richt zich op hem."

"Echter, achterin het veld is het racen zo intens. Zo gingen we in Bahrein twee rondjes te laat naar binnen en zo verloren we zes posities. Ik lag op P11 en finishte uiteindelijk als 15e. Het veld zit zo dicht op elkaar", concludeerde Albon.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk