Ongeloof na uitspraken Perez over Verstappen: 'Die roept maar wat'

Ongeloof na uitspraken Perez over Verstappen: 'Die roept maar wat'

door Jarlo

Nederlandse autosportcoureur Sebastiaan Bleekemolen wist niet wat hij hoorde na afloop van de Australische GP. Een zekere uitspraak van Sergio Perez aan het adres van Max Verstappen is namelijk in het verkeerde keelgat geschoten bij de professioneel coureur.

Het was voor Red Bull Racing een weekend om snel te vergeten. De Oostenrijkse renstal had het vanaf de vrijdag al niet voor elkaar in Melbourne.

In geen enkele vrije training waren Verstappen en Perez in staat om de snelste tijd te noteren. Ook de lange runs zagen er niet goed uit.

De formatie uit Milton Keynes kampte met een relatief hoge bandenslijtage.

Ondanks alle problemen, kreeg Verstappen het op bijzondere wijze voor elkaar om pole position te pakken. Dit met een marge van bijna drie tiende, wat ronduit indrukwekkend te noemen is.

De race zelf eindigde echter voortijdig in een nachtmerrie. Een gefaalde remklauw zorgde ervoor dat de Nederlander voor het eerst in twee jaar tijd niet de finishvlag zag.

Perez zag hoe dan ook geen overwinning aankomen voor Verstappen

Ook voor Sergio Perez was de race allesbehalve positief, de Mexicaan eindigde op de vijfde plaats.

Na afloop van de race verklaarde Perez dat er balansproblemen waren. Daarnaast was, zoals gezegd, de bandenslijtage een stuk hoger dan gebruikelijk.

Mede door deze problemen, voorspelde `Perez dat Verstappen hoe dan ook niet had gewonnen op Albert Park.

Bleekemolen: 'Waar haalt hij die wijsheid vandaan'?

Bleekemolen laat tegenover GPFans weten dat hij zich totaal niet kan vinden in deze uitspraken. En volgens de Amsterdammer is dit overigens niet de eerste discutabele uitspraak van de Mexicaan.

"Dat begrijp ik ook niet. Ik weet niet waar hij die wijsheid vandaan haalt. Maar goed, hij riep ook wel eens dat hij Max kan verslaan. Ik moet wel heel ver in de historie terugkijken, wil ik dat nog zien. Die roept maar wat vaak, niet verstandig denk ik."

Sebastiaan Bleekemolen - Autosportcoureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk