Coronel doet voorspelling voor GP Japan: 'Alleen dan maakt concurrentie kans'

Coronel doet voorspelling voor GP Japan: 'Alleen dan maakt concurrentie kans'

door Jarlo

Nederlands autosportcoureur Tom Coronel heeft onlangs zijn voorspelling uitgebracht voor de aanstaande GP van Japan. Dit is wat de Viaplay-analist verwacht op het Suzuka International Racing Course.

Het is deze week tijd voor alweer het vierde Formule 1-weekend van 2024. Het circus reist af naar Japan, voor de GP van Japan op het Suzuka International Racing Course.

Max Verstappen zal op zoek gaan naar zijn derde overwinning van het seizoen. Toch is het dit jaar vooralsnog gebleken dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Zo zag Verstappen vorige race in Australië voor het eerst in twee jaar tijd de finishvlag niet. Ferrari en Carlos Sainz waren hierdoor de gelukkige winnaars op Albert Park.

Mede door deze uitvalbeurt, hebben we momenteel te maken met kleine marges aan de top van het rijderskampioenschap. Na drie races zit de top vier van het kampioenschap binnen elf punten van elkaar.

Coronel: 'Alleen dan maakt de concurrentie kans op de winst'

Of de concurrentie van Red Bull Racing hetzelfde trucje kan herhalen in Japan? Dat denkt Coronel niet.

In de RacingNews365-podcast voorspelt de Nederlander 'gewoon' weer een overwinning voor Verstappen. Dit heeft volgens Coronel te maken met het type circuit dat Suzuka is gebleken in het verleden.

"Het is een echt rijderscircuit. Op Spa-Francorchamps en Suzuka kunnen coureurs het verschil maken. Dat blijft altijd zo en gaat nooit veranderen. Het is een bepaalde stijl en een bepaalde swing die erin zit en dat heeft ook met de snellere doordraaiers te maken. Daar moet je echt het gevoel en vertrouwen met de auto hebben. Dit gaat Max niet laten lopen. Er moet technisch iets stuk gaan, wil iemand anders kans maken."

Tom Coronel - Autosport-coureur

'Dan wint hij nog met een ronde voorsprong'

Coronel krijgt in dezelfde podcast bijval van Ruud Dimmers. De Formule 1-kenner herinnert de heren nog maar eens aan het feit hoe dominant Verstappen vorig jaar was op Spa en Suzuka: "Op Spa kan hij onderhand vanuit Stavelot (bocht 16) beginnen en dan wint hij nog steeds met een ronde voorsprong. De inhaalraces die hij daar heeft gereden de afgelopen jaren... hij kan gewoon makkelijk een gridstraf pakken en dan hij wint met twee vingers in zijn neus. En op Suzuka (vorig jaar) was het ook gewoon een masterclass," aldus Dimmers.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk