"Max Verstappen weet dat hij iedereen kan verslaan”

"Max Verstappen weet dat hij iedereen kan verslaan”

door Michael

Juan Pablo Montoya schat de kansen van Red Bull Racing in nieuwe F1-seizoen als ‘behoorlijk goed’. De voormalig F1-coureur, waarvan recent de zoon Red Bull Junior werd, meent dat Max Verstappen nu enkel nog een goede auto nodig heeft om het verschil te kunnen maken. De Nederlander beschikt over die mentale ‘edge’, wetende dat 'hij iedereen kan verslaan'.

Red Bull Racing in 2023

Red Bull Racing in 2023 - dat is volgens Montoya nog een groot vraagteken. De Colombiaan wil zich niet branden aan voorbarige uitspraken: ‘Ik weet niet in hoeverre de straf voor de budgetcap overtreding pijn zal doen. Ze verloren die tien procent aan testtijd; ze doen veel met computersimulaties tegenwoordig, maar hoe groot de impact precies is op de performance van het team? Dat weet ik echt niet’, vertelde Montoya aan Motorsport.com.

Verstappen mentaal in voordeel

Waar de coureur die in zijn topjaren de degens kruiste met Michael Schumacher wel zijn geld op inzet? Max Verstappen. De tweevoudig F1-wereldkampioen heeft eigenlijk enkel een winnende auto nodig, het mentale aspect; daar kent hij geen gelijke op de grid: ‘Zijn kansen zijn behoorlijk goed, Max zit mentaal gezien in een heel goeie situatie.'

'Hij weet dat hij iedereen kan verslaan. Als de auto ernaar is, dan kan hij de rest klaren.’

Juan Pablo Montoya over Max Verstappen

Montoya wijst naar de veerkracht aan uit 2022 waarmee Verstappen het WK ook in 2023 kan controleren: “Vorig jaar moest Max een tandje bijzetten omdat de auto hem minder lag. Hij maakte vervolgens een enorme stap, cool om te zien”, aldus de voormalig F1-coureur.

Maximum

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk