Max Verstappen: ‘Nooit willen bewijzen dat ik tot allergrootsten behoor’

Max Verstappen: ‘Nooit willen bewijzen dat ik tot allergrootsten behoor’

door Michael Janiec

Max Verstappen is wederom zijn nuchtere zelve in reactie op lofzang aan zijn adres. De mooie complimenten komen weliswaar van niemand minder dan Red Bull Racing-topontwerper en CTO (Chief Technical Officer) Adrian Newey, maar dat verandert weinig voor de regerend wereldkampioen.

Zelf met anderen vergelijken? Je zal Formule 1-coureurs er zelden op betrappen. Zoals Nico Rosberg geregeld aanhaalde, tijdens het titelgevecht met diens teamgenoot bij Mercedes, Lewis Hamilton, in 2016: ‘Ik ben vooral met mezelf bezig, dat is het enige waar ik controle over heb.’

Max Verstappen vooral bezig met onderste uit kan halen

Nu Max Verstappen met chirurgische precisie allerlei records aan diggelen rijdt en in twee jaar tijd zo ongeveer op elk circuit wel gewonnen heeft, doemt geregeld dan toch de vergelijking met de allergrootsten uit de koningsklasse op.

Want wie kent ze niet immers? Generationele begrippen inmiddels, waar Max inmiddels tussen genoemd mag worden als wij naar zijn ongelooflijke statistieken kijken.

En de mening van mensen die het privilege hebben gehad om met beide grootheden te werken - die kunnen daar best een licht op werpen voor de fans thuis?

Recent werd Adrian Newey gevraagd hoe goed hij Max Verstappen eigenlijk vindt, waarop de beste ontwerper uit de sport reageerde dat de Nederlander behoort tot de beste F1-coureurs aller tijden.

'Ik wil gewoon proberen om het zo goed mogelíjk te doen in F1'

Toen de Red Bull-coureur zelf die reactie van Newey voorgeschoteld kreeg door de pers, bleef hij er lekker nuchter over: "Iedereen heeft zijn eigen mening over dit soort dingen. Voor mij was ik nooit in de Formule 1 om te proberen te bewijzen dat ik tussen de namen van anderen of de groten in de sport hoor. Ik ben hier gewoon om te proberen het zo goed mogelijk te doen en zoveel mogelijk te winnen als ik de kans krijg", verklaarde Verstappen.

Ondanks de vergelijking met andere grootheden van Newey, waaronder Mika Hakkinen, stelt Verstappen dat hij niet per definitie altijd op ‘automatische piloot’ aan het rijden en presteren is: "Het is erg leuk om in de auto te rijden. Maar elk weekend zijn er altijd andere dingen die gebeuren en dan moet je optimaliseren. Het is nooit een eenvoudig weekend. Op een bepaalde manier is het bijna een automatische piloot, maar het is ook een dingetje omdat je veel meer ervaring opdoet. Ik denk altijd dat ik zoiets had van: je bestuurt de auto, maar je denkt ook na over een heleboel andere processen. Het is niet iets nieuws ineens voor mij."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk