‘Lando Norris naast Max Verstappen zetten betekent ook einde carrière’

‘Lando Norris naast Max Verstappen zetten betekent ook einde carrière’

door Michael Janiec

Terwijl een rijdersduo á la Max Verstappen en Lando Norris voor menig fan als muziek in de oren klinkt, blijft de uitkomst van zo een scenario voor Tom Coronel onveranderd. Ook de jonge Brit kan maar beter wegblijven bij Red Bull Racing, want hem staat evengoed hetzelfde lot te wachten als alle eerdere teamgenoten: de kwaliteiten van de tweevoudig WK-winnaar zullen namelijk de zijne doen verbleken door de directe vergelijking.

Ook Norris zou zich niet met Verstappen kunnen meten volgens Coronel

En dat is, stelt Coronel, niet zo goed voor de marktwaarde van de betreffende F1-coureur. Het 23-jarige Britse talent heeft inmiddels vier seizoenen erop zitten. Norris scoorde in 2022 als enige buiten de drie topteams een podiumplek, maar wacht nog steeds op zijn allereerste overwinning.

De Red Bull Racing momenteel de maatstaf is wat winnende auto betreft, het klopt weliswaar, maar Norris kan beter wegblijven, zolang Verstappen daar de lakens uitdeelt. In gesprek met Formule 1-magazine is Coronel stellig over de kwestie: “Laat er geen misverstand over bestaan, hij (Norris) krijgt precies hetzelfde als de anderen”, begint de professioneel coureur.

Coronel: “Naast Max Verstappen houdt je carrière op”

Hetzelfde lot als bijvoorbeeld Pierre Galy en Alex Albon zou Norris staan te wachten als hij een aanbod zou aannemen. Het is geen geheim dat Red Bull hem naast Verstappen zou willen zetten. Coronel denkt echter dat hij beter af is door zijn ‘kans af te wachten’ - “En dat doet hij ook, die kans moet hij ergens anders zien te vinden”, aldus de racende analist.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk