Verstappen reageert op overstap Hülkenberg naar Sauber

Verstappen reageert op overstap Hülkenberg naar Sauber

door Jarlo

Max Verstappen heeft onlangs gereageerd op de transfer van Nico Hülkenberg naar Sauber. De Nederlander vindt de overstap van zijn collega begrijpelijk, maar is boven alles vooral blij voor de huidig Haas-coureur.

Eind april werd bekend dat Nico Hülkenberg aan het einde van 2024 Haas zal inruilen voor Sauber. Het gaat om een meerderjarig contract, waarbij de exacte duur nog niet bekend is. Ook wie hij gaat vervangen bij de Zwitserse renstal is nog altijd niet besloten.

De overstap van Nico Hülkenberg is bijzonder. In 2025 opereert zijn toekomstige werkgever gewoon nog als Sauber. Echter, vanaf het Formule 1-seizoen van 2026 zal het team omgedoopt worden tot Audi. Hülkenberg zal deze transitie intern meemaken. Zelf liet de coureur weten enthousiast te zijn over het volgende avontuur in zijn Formule 1-carrière: "Het vooruitzicht om voor Audi te strijden is iets heel bijzonders. Als een Duitse fabrikant met zoveel vastberadenheid de Formule 1 betreedt, is dat een unieke kans," aldus Hülkenberg.

Verstappen twijfelt niet aan transfer van Hülkenberg: 'Een heel mooi verhaal'

Max Verstappen heeft op zijn beurt ook gereageerd op het meest recente transfernieuws. De Nederlander vindt de overstap van Hülkenberg 'verdiend' en 'verstandig' voor beide kanten. Verstappen ziet een mooie toekomst voor de 36-jarige.

"Ik vind het een heel mooi verhaal. Ik ben ook heel blij voor hem dat hij nog minimaal twee jaar meedoet. Dat verdient hij absoluut. Ik snap ook wel dat Audi voor hem is gegaan. In 2026 zijn de auto's weer zo anders. Ik denk dat niemand daar ervaring mee heeft. In plaats van een rookie in die auto te zetten, is het denk ik altijd goed om een coureur als Nico in de auto te hebben. Dus ik snap heel goed dat Audi voor hem is gegaan. En Nico voor Audi."

Max Verstappen - Formule 1-coureur voor Red Bull Racing-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk