Max Verstappen verwacht nauwe race: 'In Jeddah iedereen dicht op elkaar'

Max Verstappen verwacht nauwe race: 'In Jeddah iedereen dicht op elkaar'

door Lysanne

Volgens Red Bull-coureur Max Verstappen gaat de volgende race, die in Saoedi-Arabië, een hele nauwe race worden. Hij verwacht namelijk dat zijn rivalen een stuk dichterbij zullen zijn.

'Iedereen dichterbij elkaar in Jeddah'

Verstappen reed samen met zijn teamgenoot Perez de ideale eerste race van het seizoen. De Nederlander domineerde de gehele Grand Prix van Bahrein en wist vanaf poleposition zijn eerste overwinning voor 2023 binnen te slepen, gevolgd door Sergio Perez op de tweede plek. De grootste rivaal van Verstappen het afgelopen seizoen, Charles Leclerc, had een wat teleurstellende eerste race. De Monegask moest na ronde 39 stoppen met rijden vanwege een motorprobleem, dit zorgde ervoor dat hij zijn derde plek moest opgeven en Fernando Alonso de derde plek pakte.

Zowel teams als coureurs denken dat dit opnieuw een jaar van Red Bull wordt, zo wedde ook Mercedes-coureur George Russell dat het team van Horner elke race in 2023 gaat winnen. Max Verstappen kijkt er met een andere blik naar, hij voorspelt juist dat de volgende race in Saoedi-Arabië een hele spannende gaat worden voor alle teams.

"Saudi is een heel ander circuit dan dit. Je hebt veel meer rechte stukken, snelle bochten en veel minder degradatie. En ik denk dat we hier [in Bahrein] bijzonder goed waren op de ranglijst. Dus ik verwacht qua racetempo dat iedereen dichterbij is in Jeddah."

Max Verstappen

Van circuit naar straatrace

De RB19 wist alle aandacht te trekken in Bahrein, niet alleen vanwege hun superieure acceleratie uit bochten met gemiddelde of lage snelheid, maar ook omdat Red Bull beter met de bandenmanagement was dan Ferrari op het schurende asfalt. Maar tijdens de eerst volgende race op de agenda in Jeddah, hebben we natuurlijk een straatcircuit. Dit betekent dat het minder natuurlijke oppervlak in theorie de topsnelheid van de SF-23 van Ferrari zou moeten bevorderen. "Jeddah gaat weer heel anders zijn", vertelde Verstappen.

"Onze auto lijkt behoorlijk sterk op hoge snelheid, maar ik denk dat Ferrari vrij snel is op het rechte stuk, wat in Jeddah natuurlijk heel fijn is om te hebben. 

Max Verstappen

"De tijd zal het leren. Het is echt moeilijk om het te weten. We hebben pas echt met deze auto's hier in Bahrein gereden, dus we moeten gewoon afwachten. We zullen natuurlijk proberen om daar in de best mogelijke vorm te komen en dan zullen we tijdens de training [in Saoedi-Arabië] ontdekken waar we precies zijn."

De Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt verreden in het weekend van 17 - 19 maart

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk