Max Verstappen teleurgesteld dat samenwerking met Honda zo eindigt

Max Verstappen teleurgesteld dat samenwerking met Honda zo eindigt

door Michael Janiec

Max Verstappen vindt het oprecht jammer dat de wegen van Red Bull Racing en Honda onvermijdelijk zullen scheiden na 2025. De Formule 1-coureur vindt bovenal dat het op een ongelukkige manier spaak liep.

Verstappen reageert op uit elkaar vallen samenwerking met Honda

Nadat Honda in 2020 bekendmaakte uit de sport terug te willen trekken, kreeg het project met de WK-titel van Verstappen in 2021, evenals de nog steeds dominante reeks aan overwinningen, pas echt tractie. Kortom: Honda is weer 180 graden om en ziet, mede door de komst van de focus op CO2-neutrale oplossingen en nieuwe (elektrische) aandrijflijntechnologie, weer toekomst in F1.

Weer soortgelijke onzekerheden meemaken na enkele jaren samen bouwen? Dat zag Red Bull niet zitten. De equipe koos voor een eigen motorafdeling. En het missende stukje puzzel - een autofabrikant met de nodige middelen - is gevonden met Ford. De ene deur sluit, de ander opent. Zo ook voor Honda, dat aan Aston Martin de motor zal leveren vanaf 2026.

Volgens Verstappen is het vooral jammer dat het zo is gelopen: "Van onze kant is het een beetje jammer hoe het allemaal is gelopen, want een paar jaar geleden zeiden ze: 'We gaan stoppen' en vervolgens zet Red Bull deze hele motordivisie op", vertelde de Red Bull-coureur aan media.

"Dan zegt (Honda) op een gegeven moment: 'Oh we gaan door.' Als je al bezig bent om zelf een hele motor te bouwen, kun je eigenlijk niet meer samenwerken. Het is een beetje jammer zou ik zeggen. We hadden en hebben altijd een heel goede relatie met hen - ze naar Aston Martin zien gaan is een beetje jammer. Ik werkte graag met hen samen, we hebben al veel succes gehad, dus natuurlijk zal ik verdrietig zijn om hen te zien gaan."

Max Verstappen

Verstappen legt zich erbij neer en kijkt naar de toekomst: "We zijn van onze kant ook erg enthousiast over 2026 en wat er samen met Ford gaat gebeuren."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk