Verstappen geeft uitleg hoe hij voorvleugel verloor: 'Niet ideaal, maar kan gebeuren'

Verstappen geeft uitleg hoe hij voorvleugel verloor: 'Niet ideaal, maar kan gebeuren'

door Michael Janiec

Max Verstappen heeft nogmaals uitgebreider gereageerd op zijn vijfde pole op een rij bij aanvang van de Britse Formule 1-Grand Prix. De Nederlander spreekt van een lastige eerste heat, maar toen de baan opdroogde, wist hij het beschikbare tempo van de RB19 optimaal te benutten. 'Een prima pole', aldus de nummer één van Red Bull Racing.

Verstappen reageert op verliezen voorvleugel en de baan-evolutie bij kwali op Silverstone

In gesprek met Viaplay oogt de titelverdediger relaxed. Hoewel de kwalificatie lastig begon, zat het tempo daarna er meer dan goed in: "Opzich natuurlijk prima, snelheid zat erin, maar Q1 was lastig door omstandigheden. En toen de herstart op opdrogende baan. Je wist dat het chaotisch zou worden. Uiteindelijk prima, steeds meer limiet opgezocht en de baan werd steeds droger. Prima rondje voor pole", meldt Verstappen.

Even leek het alsof Lando Norris zijn McLaren op pole zou zetten, totdat Verstappen in zijn laatste ronde met een kwart seconde eronder dook: "Ik zat redelijk achterin. Op zich verrassend dat McLaren er goed bijstaat. Ze zijn altijd snel geweest in de snelle bochten en namen werkende updates mee."

Toen Q2 begon, had Verstappen nog een momentje. De Red Bull-coureur onderstuurde bij het uitrijden van de garage licht tegen de muur aan en verloor daardoor zijn voorvleugel. Hoe gebeurde dat precies? "Ik reed naar buiten toe, stuurde, en reed zo rechtdoor de muur in. Niet ideaal, maar het kan gebeuren", antwoordt Verstappen.

De verwachtingen voor zondag zijn eenzelfde als eerder dit seizoen. De RB19 blijft namelijk een beest als het aankomt op racepace en bandenmanagement: "Ik denk dat wij morgen sterk zijn, in de race gaan wij normaliter beter dan over een ronde."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk