Verstappen velt oordeel over RB20 na laatste testdag in Bahrein

Verstappen velt oordeel over RB20 na laatste testdag in Bahrein

door Jarlo

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen heeft na de laatste testdag in Bahrein laten weten wat zijn algemene indruk is van de gloednieuwe RB20.

Het testgeweld van drie dagen op het Bahrain International Circuit zit er dan eindelijk op.

De Formule 1-coureurs hebben van woensdag tot en met vrijdag honderden rondjes kunnen rijden over het zojuist genoemde circuit. Er is enorm veel data vergaart en ook de rijders hadden de kans om te wennen aan hun bolide voor het nieuwe seizoen.

Sommige renstallen stonden er duidelijk beter voor dan andere. Zo kwam bijvoorbeeld Ferrari zeer sterk voor de dag. Het team uit Maranello klokte op twee van de drie testdagen de snelste tijd.

Verstappen: 'Het zag er allemaal positief uit'

Een team dat er ook erg goed uitzag, was Red Bull Racing.

Max Verstappen was tijdens de eerste testdag het snelste, maar moest op dag drie toekijken hoe de Ferrari's de baas waren over één rondje. Het geeft echter een vertekend beeld, aangezien de Italiaanse renstal koos voor de zachte band. Verstappen zette zelf zijn snelste tijd van de dag op de medium band.

Waar de Oostenrijkse renstal wel sterk was, waren de langere runs. Dit was dan ook waar het team zich op focusten gedurende de laatste testdag.

De drievoudig wereldkampioen vertelde op Verstappen.com dat het plan rondom de longruns een succes was. Daarnaast liet de Nederlander weten dat hij een goed algemeen gevoel in de auto had.

"We hadden vandaag het plan om ons niet te focussen op de pure rondetijd. Het was belangrijker om de long runs te doen en de auto beter proberen te begrijpen. Daarom focusten we ons op dat programma. Om eerlijk te zijn denk ik dat het er allemaal positief uitzag. Ik ben best wel tevreden met hoe de auto zich gedroeg. Als we volgende week het raceweekend ingaan, kunnen we ons richten op het finetunen van de balans aan de omstandigheden die we dan aantreffen. Ik ben blij met de rondetijden gedurende de hele test en nu zullen we de data moeten analyseren en met een plan moeten komen voor het komende raceweekend."

Max Verstappen - Red Bull Racing-coureur

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk