Geen vervanging voor Chinese GP: 23 Grands Prix in 2023

Geen vervanging voor Chinese GP: 23 Grands Prix in 2023

door Lysanne

Er komt geen vervanging voor de Chinese Grand Prix in het 2023-raceseizoen, dat heeft de Formule 1 bevestigd. Dit betekent dat er in plaat van de 24 geplande races, er maar 23 op de agenda zullen staan dit F1-seizoen.

Geen vervanging voor de Chinese Grand Prix

De Formule 1 heeft bevestigd dat er geen vervanging gaat komen voor de Chinese Grand Prix. De race zou plaats vinden op 16 april maar is geannuleerd, vanwege "aanhoudende moeilijkheden als gevolg van de Covid-19-situatie".

China dacht recent te versoepelen, maar kijkt tegenaan een plotselinge stijging in Covid-gevallen. Dit schept aanhoudende onduidelijkheid over de toekomst wat betreft F1 in China.

Uiteindelijk werd er gekeken voor een vervangende race en deze is niet gevonden. In een korte verklaring bevestigt het F1-management dat het seizoen zal blijven bestaan uit 23 races.

"Alle bestaande racedata op de kalender blijven ongewijzigd."

Formule 1

Daarnaast blijft alle andere data op de racekalender hetzelfde. Dit zorgt voor een gat van vier weken tussen de Grand Prix van Australië en de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Wel volgen er daarna vijf races in zes weken, met onder andere de back-to-back races in Azerbeidzjan en Miami, maar ook de races in Italië, Monaco en Spanje.

We mogen overigens weer genieten van Max Verstappen en alle andere coureurs vanaf het weekend van 3 maart, dan staat de eerste Grand Prix op de planning in Bahrein.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk