Adrian Newey reageert op lovende uitspraken Hamilton: 'Dat is heel aardig, maar..'

Adrian Newey reageert op lovende uitspraken Hamilton: 'Dat is heel aardig, maar..'

door Jarlo

Adrian Newey heeft onlangs gereageerd op de lovende uitspraken van Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur heeft in aanloop naar het raceweekend in Miami laten weten graag te willen samenwerken met de topontwerper. Newey waardeert de woorden de Brit, maar geeft aan voorlopige andere plannen te hebben.

Het zesde Formule 1-raceweekend van 2024 is inmiddels in volle gang. Tijdens de mediadag voorafgaand aan de GP van Miami kreeg Lewis Hamilton de vraag over een eventuele samenwerking met Adrian Newey.

De Brit liet weten dolgraag te willen samenwerking met Newey:"Als ik een lijst zou hebben met mensen waarmee ik wil werken, dan zou hij bovenaan die lijst staan. Ik zou heel erg graag met hem willen samenwerken. Hij zou een geweldige toevoeging zijn voor het team (Ferrari). Het zou een ongelofelijke eer zijn om met hem samen te werken," aldus Hamilton.

Newey reageert

De Red Bull-topman heeft in Miami gereageerd op de lovende uitspraken van Hamilton. In gesprek met Sky Sports F1 zij de 65-jarige hierover het volgende:

 "Eerlijk gezegd is het heel aardig van Lewis om dat te zeggen, ik voel me vereerd. Maar op dit moment ben ik van plan om een pauze nemen en kijken wat er daarna gebeurt. Ik heb het geluk dat ik niet hoef te werken om te kunnen blijven leven. Ik werk omdat ik het leuk vind. Het is een goed moment om een stapje terug te doen en een pauze in te lassen, de balans van het leven op te maken en te gaan reizen."

Adrian Newey - Technisch Directeur van Red Bull Racing

Dit zijn de voorlopige plannen van Newey

Sinds de aankondiging van Newey's vertrek, is de media druk aan het speculeren over het volgende team van de ontwerper.

Aan deze speculaties maakt Newey voorlopig een einde. De Brit laat weten voorlopig geen volgende klus aan te willen nemen: “Ik ga met Mandy, mijn vrouw, en de honden waarschijnlijk in bijvoorbeeld een camper door Frankrijk reizen en gewoon van het leven genieten," aldus Newey.

Of er ooit nog een vervolg komt in de Formule 1 voor Newey? Wie weet: "Ik sta misschien op een gegeven moment onder de douche en zeg ik: 'oké, dit wordt het volgende avontuur'. Maar op dit moment is er geen plan."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk