Leclerc: ‘Met Newey kunnen wij voor wereldtitels vechten’

Leclerc: ‘Met Newey kunnen wij voor wereldtitels vechten’

door Michael Janiec

Ferrari-coureur Charles Leclerc is ervan overtuigd dat de legendarische ontwerper Adrian Newey de sleutel zou kunnen zijn voor het team om eindelijk terug te keren naar de top van de Formule 1.

Newey, één van de instrumentele mensen achter zo ongeveer de gehele succesreeks van Red Bull, kondigde onlangs zijn vertrek bij het team aan.

Dit heeft geleid tot speculaties over zijn volgende stap. Ferrari wordt waarschijnlijk het volgende avontuur van de 65-jarige Brit. Newey zou naar verluidt al zo vroeg als maart 2025 bij het rode team aan de slag mogen.

Leclerc ziet in Newey belangrijke troef voor WK-succes Ferrari

Charles Leclerc, die in Miami gevraagd werd naar de potentiële overstap van Adrian Newey, is enthousiast over het vooruitzicht en verklaart dat de aanwezigheid van Newey geweldig zou zijn voor de Italiaanse outfit.

De Monegask benadrukt Ferrari's recente vooruitgang onder teambaas Frédéric Vasseur, maar onderstreept ook het belang van toptalent, zoals Newey, recruiten om echt mee te kunnen doen voor het kampioenschap.

"We zijn nu al een heel, heel goed team, maar het is superbelangrijk wie het team nog sterker kan maken. En Adrian is een van die mannen die het verschil kan maken", aldus Leclerc.

Hoewel Ferrari sinds 2008 geen kampioenschap meer heeft behaald, hebben ze onder Vasseur veelbelovende progressie getoond. Voorbij Red Bull is Ferrari het enige team dat in de afgelopen 28 races een F1 Grand Prix heeft gewonnen.

De komst van Newey kan het laatste zetje betekenen dat Ferrari nodig heeft om Red Bull Racing uit te dagen. En als Newey uitgerekend tussen deze twee grootmachten van kant zou wisselen, kan dat op langere termijn rampzalig voor Red Bull uitpakken.

Het is nog onduidelijk welke rol Newey zou vervullen bij Ferrari, al is het onwaarschijnlijk dat het een fulltime aanstelling in F1 betreft. Een adviserende rol, afgewisseld met andere projecten, waaronder supercars ontwerpen voor de Prancing Horse, is één van de alternatieven.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk