Alonso wil leven van Mercedes en Ferrari zuur maken: "Dit is nog maar het begin"

Alonso wil leven van Mercedes en Ferrari zuur maken: "Dit is nog maar het begin"

door Lysanne

Na een prachtige derde plek voor Aston Martin-coureur Fernando Alonso tijdens de Grand Prix in Bahrein, zegt de Spanjaard dat alles mogelijk is en "dit pas het begin is" van wat er nog gaat komen.

Podium plek voor Alonso

Hoewel Fernando Alonso hard zijn best gedaan heeft om posities te heroveren na twee plekken terug te zijn gevallen bij de start, was het Ferrari die hem zijn laatste zetje gaf voor een podium plek. Charles Leclerc moest vanwege een uitgevallen motor stoppen met de race. Dit zette een deur open voor Alonso, die op eigen kracht ook al Sainz en beide Mercedes-coureurs voorbij gereden was. Toch vertelde de Spanjaard dat niks onmogelijk is voor hem na deze gedroomde start.

"Als je P3 staat in de eerste race, en er zijn nog 22 kansen dit seizoen, weet je... er kan van alles gebeuren in 22 races met verschillende omstandigheden. En je weet dat ik mijn best zal doen om de kans te krijgen", vertelde hij met een glimlach na de Grand Prix van Bahrein.

"Misschien hebben we wat hulp nodig. Misschien dit jaar, als er deze hulp is, of als er enkele uitvalbeurten voor ons zijn of problemen - is wellicht meer dan een podium mogelijk. Dus laten we daarop hopen."

'Pas het begin'

Een ding is zeker volgens Alonso, dit is pas het begin van wat er allemaal nog gaat komen.

"Dit is nog maar het begin. Weet je, dit is niet de laatste versie van de auto, dit is slechts de startauto van dit concept, dat we in de winter hebben gemaakt."

Fernando Alonso

"Sommige van de topteams hielden gewoon vast aan de filosofie die ze vorig jaar hadden. Red Bull of Ferrari, ze behielden meer van dezelfde vormen, gewoon dingen finetunen en de goede baseline die ze hadden perfectioneren. Voor ons was het veel moeilijker. We moesten 95% van de auto vervangen. Dus ik denk dat er meer te leren valt van de auto en dat er meer aan onze kant komt."

Hiermee verwijst Alonso naar zijn 'gevechten' met Hamilton en Sainz, waarbij de Spanjaard diep in zijn 'trukendoos' moest graven. "In de laatste stint moest ik Lewis en Carlos voorbij. Al met al verlies je dus zeker tien of vijftien seconden bij al die gevechten. Dus als we 40 seconden achter de leider zaten, hadden we er misschien 20 seconden, of 30 seconden van kunnen maken."

Aan het begin van de race tikte teamgenoot Lance Stroll per ongeluk de achterkant van Alonso, aan dit zorgde ervoor dat de Spanjaard bijna moest stoppen met rijden. Toch vertelde het team pas na de race wie deze coureur was, het bleek namelijk zijn teamgenoot te zijn. "Ik dacht dat het George was," vertelde hij. "Lance is mijn held. Geweldige prestatie van hem. Hij is twaalf dagen geleden geopereerd en nu vecht hij met iedereen mee", aldus Alonso.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk