Fernando Alonso put motivatie uit jagen op 'onverslaanbare'  Max Verstappen

Fernando Alonso put motivatie uit jagen op 'onverslaanbare' Max Verstappen

door Michael Janiec

Fernando Alonso mag zich met 42 jaar wel de oudste F1-coureur noemen van de huidige lichting. De vurige passie voor presteren in de koningsklasse nog steeds volop aanwezig. Ook als het aankomt op het uitdagen en willen verslaan van de recent zo onverslaanbare Max Verstappen.

Een zevental podiumplekken in 2023, maar nog steeds niet drie gedroomde 33e overwinning. Aston Martin-coureur Fernando Alonso is dichter bij die symbolische zege dan de afgelopen jaren en tegelijkertijd ook relatief ver weg. Wie namelijk wil meedingen op de overwinningen, moet eerst voorbij aan Max Verstappen.

De recente vorm van Red Bull als team en de Nederlander als de frontman verlegt de lat namelijk op historische wijze. Red Bull Racing heeft sinds Abu Dhabi 2022 alles gewonnen (15 races), terwijl Verstappen in Italië zijn tiende opeenvolgende overwinning op een rij boekte.

Fernando Alonso juist gemotiveerd door mega-vorm Max Verstappen

Het mes snijdt aan twee kanten, want ook het zelfvertrouwen van de concurrentie wordt zo ook vakkundig ondermijnt. Klachten, onverschilligheid… machteloosheid; terugkomende thema’s in reactie op de recordbrekende run, evenals 2023 in het algemeen.

Maar voor Fernando Alonso zit dat blijkbaar anders. Red Bull en Verstappen onverslaanbaar? Welneen, het motiveert de tweevoudig wereldkampioen juist om soortgelijke efficiëntie te bolwerken: "Nee, het is motivatie om op dat niveau te komen", meldde de Spanjaard aan de pers.

"In sommige weekenden zitten we op dat niveau, maar in onze prestatieperiode, zoals in Zandvoort, Monaco of Canada, denk ik dat het team gewoon worstelt om de 100% uit de auto te halen met de perfecte strategie, pitstops, starts."

Fernando Alonso

Nando weet de ongenaakbare vorm van Max te destilleren tot een praktisch uitvoerbaar doel: "Ik voel me ook verbonden met de auto, dus ik rijd dat extra percentage. Ik denk dat Max dat vaker doet. Hij doet dat altijd elk weekend en dat is wat we in de toekomst moeten bereiken", aldus de Aston Martin-coureur.

De Formule 1 keert dit weekend terug met de Grand Prix van Singapore, check hier het overzicht met de sessietijden van het weekend.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk