AlphaTauri-teambaas overwoog Mick Schumacher: “Getalenteerd genoeg”

AlphaTauri-teambaas overwoog Mick Schumacher: “Getalenteerd genoeg”

door Michael

AlphaTauri zou Mick Schumacher ook op de shortlist hebben gehad voor een zitje in F1-seizoen van 2023, ware het niet dat de beslissing uiteindelijk viel op Nyck de Vries. Zo onthult teambaas Franz Tost. De Oostenrijker geeft toe dat hij de jonge Duitser overwoog als de vervanger van naar Alpine vertrekkende Pierre Gasly.

Mick Schumacher op shortlist F1-contract AlphaTauri 2023

Om dat te horen van de man die samen met Helmut Marko wereldkampioenen klaarstoomde - toch wel een opsteker voor Mick.

Nu de Duitser getekend staat bij de Zilverpijlen in het F1-seizoen van 2023 als test- en reservecoureur, is Tost opener over de stand van zaken.

'Politieke redenen' zouden een daadwerkelijke contractonderhandeling hebben gedwarsboomd.

"Hij werd door mij persoonlijk overwogen."

Franz Tost over aanstellen Mick Schumacher

De 23-jarige Schumacher zou een goeie kans gemaakt hebben volgens de AlphaTauri-teambaas: "Ik had Mick eigenlijk graag in de auto gehad. Ik ben ervan overtuigd dat Mick getalenteerd genoeg is om succesvol te zijn in de Formule 1", vertelt Tost aan de Duitse omroep NTV.

Ferrari-verleden van Schumacher als spelbreker

Terugkomende op het politieke aspect. Het verleden van Schumacher als Ferrari Junior zou meegespeeld hebben, erkent Tost: "Dus er was nooit een deal, maar persoonlijk dacht ik veel aan hem."

Dat Mercedes hem wél toeliet - weliswaar voor een bijrol bij eigen team - toch is Tost overtuigd dat het tekenen bij het Duitse F1-team gunstig is voor Mick: "Het is een heel, heel goed team - één van de beste in de Formule 1. Dus hij kan heel veel leren en krijgt hopelijk de kans om de auto meerdere keren de baan op te sturen."

"Dat zou hem meer vertrouwen geven, zijn technisch inzicht vergroten en hem hopelijk op een gegeven moment weer op de grid brengen", aldus Franz Tost.

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk