Aston Martin-teambaas: ‘Lance Stroll niet schuldige van crash’

Aston Martin-teambaas: ‘Lance Stroll niet schuldige van crash’

door Michael Janiec

Lance Stroll heeft weinig vrienden gemaakt met zijn onoplettende remactie bij de herstart in Shanghai afgelopen weekend. Het slachtoffer, Daniel Ricciardo, had weinig goeds te melden over het kijkgedrag van de Canadees. De teambaas van Aston Martin, Mike Krack, is echter van mening dat niemand schuldig is aan het incident dat bij de herstart plaatsvond.

De Formule 1-carrière van Stroll in een notendop: vrij middelmatig en met vlagen uitzonderlijk. Af en toe de uitschieter om de juiste redenen, maar eigenlijk vaker ook om de verkeerde dus. Want voorbij die enkele podiumplekken en een pole die Stroll op zijn naam schreef, kun je er niet omheen dat deze F1-coureur er dikwijls als een zere duim uitsteekt vanwege ronduit bizarre acties.

Het straalt gewoon niet de professionaliteit uit die je op het allerhoogste niveau zou verwachten.

Met als de meest recente bevestiging van deze incongruentie: de herstart bij de Grand Prix van China waar Stroll zijn AMR-24 in de achterkant van de RB-bolide van Daniel Ricciardo boorde. Het betekende einde oefening voor Ricciardo die zich op dat moment op puntenkoers bevond.

De Australiër had weinig goeds te melden over het incident en vond dat Stroll gewoon niet zat op te letten; dat hij onnodig de bocht inkeek vanaf de buitenkant en Ricciardo zo over het hoofd zag. Ricciardo leste niet enkel Stroll, maar ging elders ook behoorlijk tekeer over het gebrek aan professionaliteit.

Stroll gesteund door AMR-teambaas: 'Hoort erbij bij herstarts'

Hoewel de wedstrijdleiding Stroll strafte met een tijdstraf van tien seconden, is zijn teambaas Mike Krack van mening dat zulke incidenten nou eenmaal horen bij herstarts in Formule 1: "Als je in de laatste seconden moet remmen, weet je hoe het soms gaat als je iemand voor je hebt. Tegenwoordig stoppen personenauto's automatisch bij problemen, in de Formule 1 doet de auto dat niet", zei de Brit tegen Channel 4.

"Dus ik denk niet dat iemand daar schuld aan heeft. Het zijn van die dingen die gebeuren als je een safetycar-herstart hebt. We zullen ernaar kijken en proberen ervan te leren", aldus de teambaas.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk