Boze bedrijfseigenaren in Las Vegas eisen schadevergoeding van Formule 1

Boze bedrijfseigenaren in Las Vegas eisen schadevergoeding van Formule 1

door Michael Janiec

Een groep ondernemers in Las Vegas eist een schadevergoeding van de Formule 1 voor de verliezen die ze hebben geleden tijdens de bouw en de exploitatie van de F1 Las Vegas Grand Prix, die plaatsvond in november 2023 en gewonnen werd door Max Verstappen. De bedrijfseigenaren beweren dat de uitgebreide bouwwerkzaamheden en wegafsluitingen in verband met het evenement een aanzienlijke verstoring van hun bedrijven veroorzaakten, wat leidde tot misgelopen inkomsten.

'Class-action lawsuit' dreigt voor Formule 1 in Las Vegas

Wade Bohn, de eigenaar van een souvenirwinkel in de buurt van de Las Vegas Strip, meldde een omzetdaling van $8,5 miljoen in 2022 naar grofweg $4 miljoen in 2023, en schreef de daling toe aan de F1-gerelateerde bouwwerkzaamheden, waardoor het voor klanten moeilijk was om zijn winkel te bereiken. Hij uitte zijn woede en frustratie door te zeggen: "Wij hebben de F1 niet nodig, de F1 heeft ons nodig."

Wat is een class-action lawsuit? - Een class action lawsuit is een rechtszaak die wordt aangespannen door een groep personen die door dezelfde gebeurtenis zijn benadeeld. Deze personen worden de klasse genoemd. De klasse wordt vertegenwoordigd door een of meer personen die de zaak namens de klasse leiden.

Andere bedrijfseigenaren sloten zich aan bij de gevoelens van Bohn en beweerden dat de Formule 1 en de regering van Clark County de voorbereidingen van het evenement niet adequaat hebben aangepakt. Randy Markin, een andere bedrijfseigenaar in conflict, beschrijft de situatie als 'bamboozling' en 'uit de hand lopend'.

Vertrouwen lokale ondernemers blijft laag ondanks argumenten F1

In reactie op de schadeclaims, verdedigde Formule 1 haar acties door te verklaren dat er nauw samengewerkt is met de regering van Clark County om de impact van de bouwwerkzaamheden tot een minimum te beperken. F1 wees naar ook de positieve economische impact van de Grand Prix en beweerde dat het naar schatting $1,2 miljard opbracht voor de staat Nevada.

Ondanks de beweringen van Formule 1, blijven de bedrijfseigenaren sceptisch, het tegenargument: dat de economische voordelen niet opwegen tegen de negatieve gevolgen voor hun bedrijven.

De komst van Formule 1 is ook niet bepaald als een succes ervaren door omwonenden, zoals dit videofragment uit de doeken doet.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk