‘Max Verstappen voelt zich nogal ongemakkelijk door die status’

‘Max Verstappen voelt zich nogal ongemakkelijk door die status’

door Michael Janiec

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner deelt dat Max Verstappen eigenlijk weinig heeft met alle sensatie rondom hemzelf. De torenhoge populariteit en wereldwijde herkenbaarheid is in de optiek van de drievoudig wereldkampioen vooral een ‘ongemakkelijke’ bijzaak. De Brit benadrukt dat Verstappen, ondanks alle aandacht, gewoon een racer in hart en nieren is en blijft.

Als je Google vraagt ‘hoe beroemd Max Verstappen is’, dan blijft een kant-en-klaar antwoord grotendeels uit. Wel wordt er data voorgeschoteld: zo is de Nederlander inmiddels de op één na populairste F1-coureur in het Verenigd Koninkrijk, achter Lewis Hamilton. Elders wordt juist verwezen naar een citaat van F1-commentator Mark Gallagher, dat ‘Max Verstappen populairder is in Nederland, dan Lewis Hamilton in Engeland’.

Maar goed. Laten wij het zo stellen: als je de afgelopen jaren wereldwijd iets hebt meegekregen van sportnieuws, dan kun je eigenlijk niet om deze recordvreter heen van Red Bull.

Verstappen kan om zijn beurt (soms allicht letterlijk) niet om de mensenmassa’s heen, die hem herkennen. Want zowat iedereen, die bij toeval een grote beroemdheid tegenkwam, weet dat die aanwezigheid charmerend kan werken…zonder dat diegene daar veel voor hoeft te doen - of er echt een keuze in heeft, anders dan 'niet opdagen'.

Verstappen 'ongemakkelijk' door ongekende eigen populariteit

Geweldig natuurlijk… voor een dag of week, maand allicht. Maar jaar in, jaar uit en zowat dagelijks? Voor Verstappen is die berg aan aandacht eigenlijk vooral ‘ongemakkelijk’, meent teambaas Horner: "Als persoon is hij gewoon een heel aardige 25-jarige jongeman die gepassioneerd is over zijn racen, zich ongemakkelijk voelt met het niveau van roem of bekendheid dat hij nu heeft en gewoon zijn werk wil doen - keihard racen", meldde de Brit aan de Secrets of Success-podcast.

"Hij is heel recht door zee, heel eerlijk en hij brengt graag tijd door op zijn Playstation als hij niet in een raceauto zit. Buiten de auto is hij heel zachtaardig, in de auto is hij meedogenloos. Ik heb nog nooit een coureur ontmoet die zo gedreven is als Max vanaf het moment dat hij in de auto stapt. Je weet dat je 110 procent krijgt en hij verwacht 110 procent terug vanaf het moment dat de auto de garage verlaat."

Horner over twee kanten van Verstappen

Door al die ongelooflijke resultaten gaan onvermijdelijk ook de verwachtingen omhoog... Gelukkig heeft Verstappen daar minder moeite mee, ook als hij wederom vergeleken wordt met de allergrootste F1-coureurs uit de sport.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk