Berger onthult geheim successen Red Bull Racing, vergelijkt Verstappen met Senna

Berger onthult geheim successen Red Bull Racing, vergelijkt Verstappen met Senna

door Michael Janiec

Red Bull Racing blijft domineren in het Formule 1-kampioenschap bevestigen en ontpopt zich als de onstuitbare kracht in de sport. Het ongeëvenaarde succes van het team heeft vragen opgeroepen over het geheim achter hun prestaties en nu werpt voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger licht op de zaak.

Geheim van successen Red Bull Racing volgens Gerhard Berger

Berger, die nauw betrokken is geweest bij Red Bull Racing, en het zusterteam AlphaTauri, heeft inzicht in het reilen en zeilen van deze F1-teams. Zijn betrokkenheid bij Dietrich Mateschitz' overname en daaropvolgende hervorming van het voormalige Minardi F1-team tot Scuderia Toro Rosso, tegenwoordig beter bekend als AlphaTauri, zet die inzichten kracht bij.

Volgens Berger kunnen de triomfen van Red Bull worden toegeschreven aan consistentie en nauwgezette aandacht voor elk detail. "Het geheim van Red Bull is consequent werken en aandacht besteden aan elk detail. Dat is waar dit ongelooflijke succesverhaal vandaan komt. Aan de dominantie in de F1 komt ooit een einde. Maar op dit moment is er niemand die in de buurt komt van Max Verstappen", onthulde Berger in een interview met OE24.

Max Verstappen en Ayrton Senna vergelijkbaar - Gerhard Berger

Berger, die ooit het voorrecht had om teamgenoot te zijn van Ayrton Senna bij McLaren, trekt intrigerende parallellen tussen de legendarische Braziliaanse coureur en de huidige sensatie, Max Verstappen. "Hij is eigenlijk de eerste coureur in 30 jaar die samen met Senna op de hoogste trede staat", meldt de Oostenrijker.

Berger vergelijkt Verstappen met Senna en vindt opvallende overeenkomsten in aanpak en kwaliteiten, waarbij hij de volwassenheid van Verstappen benadrukt. "De ingrediënten zijn bij beiden zeer vergelijkbaar, terwijl Senna toch die speciale charme had die ik bij niemand anders heb gezien. De sportieve en volwassen manier waarop Max zich presenteert, zou hem op hetzelfde niveau kunnen brengen als Senna", voegde Berger eraan toe.

Ayrton Senna, een iconische figuur in de wereld van de motorsport, wist het publiek te boeien met zijn ongeëvenaarde talent, felle vastberadenheid en unieke charisma. Senna werd in 1960 in Brazilië geboren en werd drievoudig wereldkampioen Formule 1, waarmee hij een onuitwisbare stempel op de sport drukte. Tragisch genoeg verongelukte Senna tijdens de Grand Prix van San Marino in 1994, maar zijn naam blijft synoniem aan uitmuntendheid en passie in de Formule 1.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk