Besluit definitief: 'AlphaTauri gaat niet in verkoop'

Besluit definitief: 'AlphaTauri gaat niet in verkoop'

door Michael Janiec

Red Bull Motorsport Chief, Helmut Marko, heeft aangekondigd dat het AlphaTauri F1-team niet zal worden verkocht of verplaatst van de huidige basis in Faenza. Deze beslissing komt na speculaties eerder dit jaar over de toekomst van Red Bull's betrokkenheid bij de Formule 1 na een verandering in het leiderschap.

Onzekerheden weggenomen: AlphaTauri bouwt aan (eigen) toekomst

In een intern rapport van Oliver Mintzlaff, Red Bull's nieuw benoemde CEO, werd bezorgdheid geuit over de marketingwaarde van AlphaTauri.

AlphaTauri-teambaas Franz Tost wees deze geruchten echter van de hand en benadrukte dat Red Bull het in Faenza gevestigde team blijft steunen.

Marko bevestigt de beslissing van Red Bull om AlphaTauri te houden in een interview met de Duitse website Formel1: "De beslissing is genomen. AlphaTauri blijft volledig eigendom van Red Bull en wordt verder gerund als een juniorteam", aldus de Oostenrijker.

Aan het eind van het jaar zal AlphaTauri te maken krijgen met veranderingen in het management, waarbij Peter Bayer, voorheen verbonden aan de FIA, de rol van CEO op zich zal nemen, terwijl Laurent Mekies, de huidige sportief directeur bij Ferrari, de teamleider zal worden, als opvolger van Tost, die met pensioen gaat.

Marko benadrukte dat de samenwerking tussen AlphaTauri en Red Bull Racing hechter zal worden, met name wat betreft kostenplafonds en synergieën.

Ook lichtte de Oostenrijker de voordelen van de basis in Faenza toe, waarbij hij wees op de bestaande infrastructuur en de concentratie van het aero-team in Engeland. Hij sprak de intentie uit om ingenieurs, die liever niet naar Italië verhuizen, de mogelijkheid te bieden vanuit de Britse basis te werken en zo een oplossing te hebben om ervaren ingenieurs met gezinnen aan te trekken.

Door de plannen van Red Bull met AlphaTauri te bevestigen en een nauwere, geplande samenwerking tussen de twee F1-teams te onthullen, neemt Marko de twijfels weg over de toekomst van het team.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk