Eerste F1-coureur reageert op 'muilkorven' door FIA

Eerste F1-coureur reageert op 'muilkorven' door FIA

door Lysanne

Valtteri Bottas is een van de eerste, actieve Formule 1-coureurs die publiekelijk commentaar geeft op de door FIA opgelegde beperkingen. Deze beperkingen gaan over wat coureurs wél en niet mogen zeggen of doen bij Grands Prix, denk hierbij bijvoorbeeld aan uiten van politieke standpunten.

Muilkorven om bij de coureurs

Nog niet lang geleden is er door de FIA een regel ingegaan die coureurs moet weerhouden van uitspraken over onderwerpen zoals racisme, politiek of mentale gezondheid. Dit terwijl Lewis Hamilton en Sebastian Vettel juist hun stem lieten horen over dit soort onderwerpen. Zij droegen bijvoorbeeld regelmatig shirts met dit soort teksten erop.

Mensen vinden dat de FIA, onder leiding van Mohammed Ben Sulayem, vele in de Formule 1 heeft boos gemaakt met deze actie. Alsof zij de coureurs een muilkorf hebben omgedaan - dat het allemaal niet belangrijk genoeg is.

Bottas over de FIA beperkingen

Valtteri Bottas is een van de eerste van de huidige Formule 1-coureurs die in publiek commentaar geeft over de kwestie. "Ik denk dat de Formule 1 er goed aan heeft gedaan om aandacht te vragen voor een aantal van deze problemen en veel coureurs hebben hun stem verheven, waaronder Sebastian. Ik begrijp niet waarom ze ons willen controleren. Ik vind dat we het recht moeten hebben om te praten over wat we willen", aldus de Alfa Romeo-coureur.

"Dat is hoe ik het zie, maar we zullen zien wat er gebeurt”

Valtteri Bottas

Ook vertelde David Coulthard over wat hij vindt van de beperkingen, hij ziet namelijk het kwaad er niet van in.

"Sport wordt door miljoenen mensen over de hele wereld bekeken en daarom kan het worden gebruikt als een platform om iets goeds te doen, maar als atleet heb je ook veel geluk dat je betaald wordt om dingen te doen die anderen voor niets zouden doen en het is een beetje zoals een dankwoord bij de Oscars. Als iedereen van de gelegenheid gebruik maakt om een ​​politiek statement te maken, is er geen kwestie die voor iemand dan onbelangrijk is."

"Dus we moeten ofwel alles noemen of misschien is het beter om helemaal niets te zeggen en ons te concentreren op de sport."

David Coulthard

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk