Breaking: Guanyu Zhou rijdt ook in 2023 namens Alfa Romeo - Sauber

Breaking: Guanyu Zhou rijdt ook in 2023 namens Alfa Romeo - Sauber

door Michael Janiec

Geheel als een verrassing komt het niet, maar toch. Guanyu Zhou krijgt na een debuutjaar in F1, namens Alfa Romeo - Sauber, een contract voor 2023 bij het Formule 1-team.

Zhou toont zelfcontrole en geduld tijdens debuutjaar bij Alfa Romeo

Zhou is de eerste Chinese F1-coureur met een volwaardig contract. Dat hij naar verluidt 30 miljoen dollar aan sponsorgeld meenam in 2022 naar Alfa Romeo hielp natuurlijk mee. Maar waar je de gemiddelde ‘pay driver’ stelselmatig rare dingen ziet doen, heeft Zhou zich bewezen als een consistente en verrassend snelle coureur.

Na het puntendebuut dit jaar was het niet altijd makkelijk voor de Chinees. Meer dan eens moest hij vanwege technische problemen zijn race voortijdig staken terwijl hij op puntenkoers lag.

Zhou staat momenteel op 6 punten in het kampioenschap tegenover de 46 van de ervaren teamgenoot Valtteri Bottas. De directe vergelijking werkt niet bepaald in zijn voordeel zo, maar het mag gezegd worden dat hij het behoorlijk doet in zijn eerste jaar. Bovenal: hij blijft uit de problemen en ontlast daarmee het team op vlak van financiën, stressvolle reparaties, en het missen van essentiële data, omdat de auto weer zogenaamd in de muur staat.

"Ik ben erg blij en Alfa Romeo erg dankbaar dat ik nog een seizoen deel mag uitmaken van het team", zei Zhou in reactie op zijn contractverlenging.

"De Formule 1 halen was een droom die uitkwam en dat gevoel toen ik voor het eerst deelnam aan een Grand Prix is iets wat ik nooit zal vergeten."

Zhou is dankbaar voor zijn kans

Alle lof richting het team - de steile leercurve beklimmen is iets waarbij Zhou uitstekend geholpen is: "Het team is zeer ondersteunend geweest en heeft me vanaf de eerste dag omarmd, waardoor ik me kon aanpassen aan de meest complexe vorm van autosport die er is."

Zhou is natuurlijk vastberaden om de volgende stap te zetten en heeft 2023 in het vizier: "Ik wil nog meer bereiken in deze sport en met het team. Al het harde werk dat we sinds het begin van dit seizoen hebben gedaan, is de eerste stap naar volgend seizoen. Er valt nog veel te leren en te ontwikkelen, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk in onze samenwerking”, aldus de bijgetekende Alfa Romeo-coureur.

Heeft Alfa Romeo juist besloten met het bijtekenen van Guanyu Zhou voor 2023?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk