Charles Leclerc verzucht: 'Zonder safetycar op pace gewonnen'

Charles Leclerc verzucht: 'Zonder safetycar op pace gewonnen'

door Michael Janiec

Charles Leclerc zette, net als Fernando Alonso in Brazilië, Sergio Perez te kijk door hem in de allerlaatste ronde van P2 te beroven. Echter is de Ferrari-coureur bovenal teleurgesteld dat de kans op een overwinning in Las Vegas door zijn vingers glipte.

Leclerc prijst actie in Las Vegas, maar ziet kans op overwinning varen

Na een ritje met een limo (Rolls-Royce) staat het podiumtrio klaar voor de interviewronde. Leclerc, nog altijd hongering, kijkt met gemengde gevoelens terug op het resultaat: “Wat een race, ik genoot er echt van. Natuurlijk ben ik teleurgesteld met P2, maar het was max haalbare. We konden Max niet achter ons houden weliswaar, maar hadden een sterk tempo dus dat is een plus.”

“We waren wat ongelukkig met de safetycar, want we wisten niet of we positie moesten behouden. Het maakte de stint lastiger, later, op die oudere banden”, verklaarde Leclerc over het bepalende moment, dat hem een kans op meer kostte.

“Ja, ik genoot zeker. Na een valse start is de sport goed teruggekomen. Je kon je geen betere race bedenken voor de eerste editie. Een geweldige energie, ik ben blij met de uitkomst vandaag. We moeten meer van zulke races hebben, echt top!”

Charles Leclerc geeft GP Las Vegas stempel van goedkeuring

'Safetycar kostte ons pace om te winnen'

De Monegask vervolgt zijn relaas bij Viaplay. In het bijzonder: zijn gevecht om P2 met Perez. Dat Max buiten schot bleef in het slotdeel - volgens de Ferrari-coureur dikke pech door timing van de safetycar: ‘Ik genoot van die laatste ronde, ondanks missen van overwinning. Zonder safetycar hadden we pace om de race te winnen. Na safetycar de banden weer op gang helpen is moeilijk en dat heeft ons gekost.’

Over de aanval zelf vertelt Leclerc dat alles volgens plan samenkwam op het bepalende moment (50e en laatste ronde): “Ik bereidde voor op de laatste ronde en laadde mijn accu op, heel fijn dat het gelukt is.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk