Horner stelt gerust: 'Daar hoeft Perez zich géén zorgen om te maken'

Horner stelt gerust: 'Daar hoeft Perez zich géén zorgen om te maken'

door Michael Janiec

Christian Horner heeft duidelijk gemaakt dat de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull niet afhangt van de vraag of hij de tweede plaats in het kampioenschap behaalt.

Ondanks Perez' crash in de eerste bocht van zijn thuisrace in Mexico, waar hij ook nog eens werd voorbijgestreefd door Daniel Ricciardo van AlphaTauri, verklaarde Horner dat Perez' contract loopt tot eind 2024.

Toekomst Perez niet afhankelijk van behalen P2 volgens Horner

Op de vraag of de toekomst van Perez, ondanks het getekende contract, afhangt van de hoeveelheid punten die de Mexicaan scoort, antwoordt Horner: "Nee, zo binair is het niet."

Er wordt nog steeds gespeculeerd over de vervanging van Perez na de terugkeer van Ricciardo bij AlphaTauri, maar Red Bull heeft consequent aangegeven door te willen gaan met Perez. Een intentie die het team ook blijft communiceren na de ongelukkige thuisrace van Checo.

Hoewel Max Verstappen het seizoen heeft gedomineerd, heeft Red Bull nog nooit beide coureurs in de top twee van een coureurskampioenschap gehad. Horner benadrukt dat Perez' positie niet alleen wordt bepaald door zijn positie in het kampioenschap en dat het team hem zal steunen in zijn pogingen om de tweede plaats te bemachtigen.

"Hij heeft nu drie races om die tweede plaats om te zetten, er zitten twintig punten tussen hem en Lewis. Hij heeft wat tegenslag gehad, hij heeft wat problemen gehad. Maar we geloven nog steeds dat hij het kan doen tussen nu en het einde van het jaar."

Christian Horner

Teambaas ziet kansen in slotdeel seizoen

Horner prijst daarnaast het incasseringsvermogen van de teamgenoot van Verstappen: "Hij is een taaie racer. Daarom zit hij in de auto, want mentaal is hij altijd in staat geweest om terug te komen", zei de teambaas.

"Hij haalt zichzelf onderuit en zet dat om in motivatie. Sprintrace in Brazilië, Las Vegas met een stratencircuit - hij heeft het altijd goed gedaan op stratencircuits. Abu Dhabi, daar is hij ook altijd competitief geweest. Hij krijgt de volledige steun van het team om te proberen iets te bereiken wat we nog niet eerder hebben gedaan", aldus Horner.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk