'Daarom staat Russell dit jaar steeds voor Hamilton'

'Daarom staat Russell dit jaar steeds voor Hamilton'

door Jarlo

Lewis Hamilton doet het over het algemeen beter dat zijn teamgenoten in de Formule 1. Dat lijkt de laatste tijd echter anders te zijn. Mario Andretti, voormalig Formule 1-coureur, verklaart aan de Italiaanse media hoe dit volgens hem komt.

Lewis Hamilton heeft het in zijn Formule 1-carrière altijd uitstekend gedaan tegenover zijn teamgenoten. Zo werden namen zoals: Fernando Alonso, Heikki Kovalainen, Nico Rosberg en Valtteri Bottas op de langere termijn altijd verslagen.

Daar lijkt nu verandering in te zijn gekomen. Huidig teamgenoot George Russell eindigde namelijk in 2022 al voor Hamilton in het rijderskampioenschap. Ook in de eerste sessies van 2024 is Russell overduidelijk de betere. Zo staat de jonge Brit zevende in het rijderskampioenschap met achttien punten, terwijl Hamilton slechts tiende staat met acht punten.

Andretti: 'Daarom staat hij steeds voor Lewis'

Volgens Andretti is er een hele logische verklaring voor de huidige prestatiekloof tussen Hamilton en Russell.

De Amerikaan wijst in gesprek met Gazzetta dello Sport naar het feit dat Russell, in tegenstelling tot Hamilton, altijd het maximale uit zijn bolides moest halen om resultaat te halen. Russell is het gewend om met lastig bestuurbare auto's te rijden en volgens de Amerikaan ligt daar de sleutel.

"Lewis heeft gedurende zijn carrière vaak bolides gehad waarmee hij kon winnen, hij hoefde er niet altijd 100% uit te halen en daarom maakte hij weinig fouten. Russell moest bij Williams ieder moment vechten, omdat de bolide niet competitief was. Nu de Mercedes weer matig is, ziet Russell dat hij weer telkens moet vechten. Hij is dat echter gewend en daarom staat hij nu voor Lewis."

Mario Andretti - Voormalig Formule 1-coureur

'Dat zal heel interessant worden'

Andretti sloot af met een vooruitblik op 2025, waarbij Hamilton de overstap zal maken van Mercedes naar Ferrari. Volgens de 84-jarige is het een interessante ontwikkeling voor de sport: "Het zal heel interessant zijn om te zien wat Lewis bij Ferrari gaat doen, want het was zijn grote wens om ooit zijn carrière bij Ferrari af te sluiten."

Toch vindt Andretti het zuur voor Carlos Sainz, die 'opgeofferd' is voor Hamilton: "Ik vind het toch wel een beetje jammer om te zien dat hij is opgeofferd om Hamilton binnen te halen. Maar ik ben er zeker van, gezien hoe hij racet, dat hij een stoeltje zal vinden waar hij kan racen om de overwinning. Hij verdient namelijk een topteam in de toekomst," aldus Andretti.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk