Steiner ziet Hamilton vlammen in Ferrari-rood: 'Mooie laatste kans op uitdaging'

Steiner ziet Hamilton vlammen in Ferrari-rood: 'Mooie laatste kans op uitdaging'

door Jarlo

Voormalig Haas-teambaas Gunther Steiner heeft grootse verwachtingen van Lewis Hamilton in 2025. De geboren Italiaan denkt dat de zevenvoudig wereldkampioen de juiste keuze heeft gemaakt en hoge ogen gaat gooien bij het team van Ferrari.

Lewis Hamilton zal, zoals inmiddels bekend is, aan het einde van 2024 het team van Mercedes inruilen voor Ferrari.

Hoeveel successen de Brit nog gaat behalen in zijn periode bij Ferrari? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Zo denkt voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher bijvoorbeeld dat Hamilton een aardige kluif zal hebben aan toekomstig teamgenoot Charles Leclerc.

De mening van Jack Plooij staat hier haaks aan. De voormalig pitsreporter voor Ziggo Sport is juist van mening dat Hamilton nog steeds op topniveau presteert en daarbij prima mee kan met de snelheid van de Monegask.

Steiner: 'Lijkt erop dat hij de juiste keuze maakt'

Steiner lijkt zich aan te sluiten bij zijn goede vriend Plooij, die overigens ook recent met zijn tweeën aan het praten waren over het debuut van Oliver Bearman.

De voormalig Haas-topman denkt dat Hamilton de juiste keuze heeft gemaakt door naar Ferrari te gaan, dat liet Steiner weten in gesprek met Sky Sports F1.

‘’Het lijkt erop dat hij (Hamilton) de juiste keuze maakt. Hij deed het toen hij wegging van McLaren naar Mercedes, dus misschien heeft hij dit ook goed. Voor hem is het meer de uitdaging. Het is de laatste stap in zijn carrière en hij wil een nieuwe uitdaging. Natuurlijk is Ferrari als de laatste uitdaging een mooie kans.’’

Gunther Steiner - Voormalig Haas-teambaas

'Dan kan hij zijn achtste titel winnen'

Toch realiseert Steiner zich dat er één belangrijke factor moet kloppen: een goede auto van Ferrari - "Ik denk dat niets onmogelijk is. In 2026 zijn er compleet nieuwe regels voor de motor en het chassis. De teams beginnen weer vanaf nul. Als hij wat geluk heeft en Ferrari maakt een goede wagen, dan kan hij zomaar zijn achtste titel behalen," aldus Steiner.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk