Daniel Ricciardo als 'herboren' richting 2024

Daniel Ricciardo als 'herboren' richting 2024

door Michael Janiec

Daniel Ricciardo zegt helemaal op te leven, sinds zijn terugkeer in de Formule 1 met AlphaTauri na de zomerstop. Volgens de Australisch achtvoudig Grand Prix-winnaar is de blessure, hoe zuur dan ook, in verhouding een prikkie in vergelijking met de onzekerheden over zijn aanblijven als F1-coureur in 2022.

Ricciardo werd voortijdig uit zijn McLaren-contract gekocht in 2022 en stapte over naar het Red Bull-kamp als test- en reserverijder voor het seizoen van 2023. Zijn kans om bij AlphaTauri te racen deed zich voor, toen Nyck de Vries voor de zomerstop aan de kant gezet werd.

Ondanks een tegenslag als gevolg van een handblessure opgelopen tijdens een de tweede vrije training op Zandvoort, waardoor hij vijf races moest missen, liet Ricciardo in Mexico City een verdienstelijke prestatie zien door zich als vierde te kwalificeren en als zevende te finishen.

Ricciardo ziet glas halfvol: 'Twijfelde pas of ik F1 mocht blijven'

Reflecterend op de onderbroken comeback, erkent Ricciardo de ongelukkige aard van de blessure, maar ziet hij het algehele jaar als positief.

Hij geeft inzicht in de onzekerheid waarmee hij een jaar geleden worstelde, toen de toenmalig McLaren-coureur zich afvroeg of dit wel eens zijn laatste race zou kunnen zijn.

"Natuurlijk zou ik willen dat dit nooit gebeurd was, gewoon omdat het ongemakkelijk en pijnlijk was en zo. Maar nu het duidelijk voorbij is, kijk ik toch terug op dit jaar als een positief jaar. Want toen ik hier een jaar geleden zat, had ik zoiets van 'kan dit mijn laatste race zijn? Ik overdrijf niet als ik dat zeg. Ik wist het echt niet. Ik dacht echt dat het 50-50 was. Dus om het jaar te hebben dat ik heb gehad en de hand te vergeten, voel ik me een beetje als herboren, is een beetje het juiste woord. Ik voel me gewoon herboren."

Daniel Ricciardo 

Ricciardo benadrukt tenslotte dat de tegenslag zijn geest niet heeft gebroken en dat hij niet aan stooppen denkt. In plaats daarvan ziet hij zijn terugkeer als bewijs van de vastberadenheid om uitdagingen te overwinnen en door te gaan in de Formule 1-wereld.

Danny Ric staat volgens vrij betrouwbare bronnen overigens bovenaan de shortlist van Red Bull om Sergio Perez al in 2024 te vervangen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk