'Ricciardo contractueel op pole als vervanger Perez in 2024'

'Ricciardo contractueel op pole als vervanger Perez in 2024'

door Michael Janiec

Na een seizoen dat werd gekenmerkt door wisselende resultaten en matige kwalificatiesessies, wordt de toekomst van Sergio Perez bij Red Bull Racing voor het seizoen 2024 opnieuw onder de loep genomen. Ondanks het behalen van de tweede plaats in het wereldkampioenschap voor coureurs bleven Perez' prestaties achter bij de verwachtingen, waardoor er gespeculeerd wordt over zijn verdere aanwezigheid bij Red Bull.

Gerenommeerd F1-journalist Joe Saward duikt in een recente blogpost in de contractuele nuances met betrekking tot Daniel Ricciardo, die momenteel bij AlphaTauri is voor het seizoen 2024. Volgens bronnen bevat het contract van Ricciardo een bepaling die hem toestaat om vroeg in het komende seizoen over te stappen naar Red Bull Racing als Perez er niet in slaagt om zijn prestaties te verbeteren.

'Ricciardo kan Perez al vervangen in 2024'

Als deze clausule wordt geactiveerd, zou het salaris van Ricciardo verdrievoudigen. Liam Lawson staat klaar om zijn vervanger te worden bij AlphaTauri.

"Hoewel de rijdersbezetting in 2024 zal bestaan uit Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda, suggereren welingelichte bronnen dat er een bepaling in het contract van Ricciardo staat dat hij na de eerste races van volgend jaar kan overstappen naar Red Bull Racing als Sergio Perez zijn spel niet verbetert. Ik heb gehoord dat als dat gebeurt, het salaris van Daniel wordt verdrievoudigd en dat Liam Lawson hem komt vervangen.”

Joe Saward op zijn blog 

Geduld Red Bull echt op

De onzekerheid over de toekomst van Perez houdt aan, ondanks positieve geluiden van zowel de Mexicaanse coureur, als Red Bull-teambaas Christian Horner, wat 2024 betreft. De recente afsluiting van het seizoen 2023 heeft echter de speculaties over mogelijke veranderingen in de line-up van Red Bull Racing in 2024 opnieuw doen oplaaien.

Het bewijst maar weer hoe rekbaar zo een contract is als de prestaties overhoop uitblijven. Vooralsnog mag inmiddels gesteld dat Perez nog één kans heeft voor die gedroomde titel… want als het na een vijftal races wederom als een kaartenhuis in elkaar stort, dan is de bovengenoemde wissel als wij Saward mogen geloven al rond. Nou, Checo, nu of nooit.

Hoe waarschijnlijk vind je deze beweringen?

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk