Kersverse F1-debutant Iwasa straalt na eerste training voor thuispubliek

Kersverse F1-debutant Iwasa straalt na eerste training voor thuispubliek

door Jarlo

Ayumu Iwasa maakte tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan zijn Formule 1-debuut. De Japanner nam voor VT1 de plaats over van Daniel Ricciardo en zorgde voor een volledig Japanse line-up naast Yuki Tsunoda. Iwasa kijkt terug op een positieve vrijdag in Japan, zowel voor hemzelf als voor het team.

Het debuut van Iwasa zal overigens de geschiedenisboeken van de Formule 1 ingaan. Het was voor het eerst in de geschiedenis van de F1 een volledige Japanse rijdersformatie.

Het debuut zelf ging uiteindelijk prima. Iwasa noteerde de zestiende tijd, waarbij de focus vooral lag op het afleggen van lange afstanden. De Japanner was niet te betrappen op een fout en hield daarbij zijn auto dus heel.

Iwasa: 'Gelijk in staat om goed gevoel te krijgen'

Na afloop van de eerste training verscheen Iwasa voor de camera van Viaplay. De debutant kijkt met een positief gevoel terug op zijn debuut in de koningsklasse.

"Het was een goede sessie voor mij. Ik was in staat om gelijk een goed gevoel met de auto te krijgen en op die manier geleidelijk snelheid op te bouwen. Ik heb het gevoel dat ik goeie progressie heb kunnen maken met het team gedurende de sessie. Het team heeft goeie data kunnen verkrijgen en ik heb op mijn beurt ervaring op kunnen doen voor de toekomst."

Ayumu Iwasa - Formule 1-debutant voor Visa Cash App RB

Dit zou Iwasa graag willen bereiken in de toekomst

Tot slot werd er aan de kersverse debutant gevraagd wat zijn toekomstdroom is. Daar hoefde Iwasa niet lang over na te denken: "Ik zou heel graag een vaste coureur in de Formule 1 willen worden. En ook wil ik daar graag wereldkampioen worden. Het is natuurlijk erg lastig om dat te realiseren, dus ik blijf mezelf vooral pushen (om maximaal te presteren)."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk