‘Tsunoda en Ricciardo niet in het vizier van Helmut Marko’

‘Tsunoda en Ricciardo niet in het vizier van Helmut Marko’

door Ayla Huiberts

Veel contracten van rijders lopen dit seizoen ten einde. Coureurs en teams zullen daarom gedurende 2024 hun ogen open houden voor nieuwe mogelijkheden. Ook Sergio Pérez is op zijn hoede. Zijn rivalen azen namelijk al enige tijd op het stoeltje naast Max Verstappen. De mannen van VCARB werden al meteen geassocieerd met Red Bull, maar nu blijkt dat Helmut Marko liever buiten zijn eigen pool kijkt.

Yuki Tsunoda heeft al enige indruk gemaakt op de teamadviseur. De Japanner doet het dan ook een stuk beter dan teamgenoot Daniel Ricciardo. Het lukt de Australiër nog altijd niet om te presteren. Een promotie naar het zusterteam zit er dan ook hoogstwaarschijnlijk niet in.

Marko liet in eerdere gesprekken weten dat hij te spreken was over de Japanner, maar nu blijkt het dat Tsunoda geen mogelijkheid zou zijn voor Red Bull Racing.

Red Bull heeft zijn voorkeuren

Teambaas Christian Horner had zelf al toegegeven de opties open te laten voor coureurs buiten de eigen pool. Volgens Andrew Benson, Formule 1-journalist van BBC, heeft het Oostenrijkse team al een ‘lijst met potentiëlen’. Twee Spanjaarden zouden zich bovenaan deze lijst bevinden.

“Op dit moment is het waarschijnlijk dat noch Ricciardo, noch Tsunoda in 2025 een Red bull-stoeltje zullen bemachtigen als Verstappen of Pérez vertrekken.”

Andrew Benson - BBC F1-journalist

Natuurlijk is het seizoen pas net begonnen en er kan nog van alles gebeuren. Echter, Tsunoda zal tot het uiterste moeten gaan om zichzelf te bewijzen, mocht hij hogerop willen gaan. Helmut Marko is namelijk nog niet overtuigd.

“Als dat het geval is, zijn de kanshebbers voor een vacant Red Bull-stoeltje dezelfde als die voor elk ander vacante stoeltje bij een topteam – met Fernando Alonso en Carlos Sainz bovenaan de lijst van potentiële kandidaten," aldus Benson.

Wat Daniel Ricciardo betreft: zijn toekomst staat ook nog niet vast. De Honey Badger levert teleurstellende resultaten en moet mogelijk zijn plek afstaan aan reservecoureur Liam Lawson.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk