‘Dit is wat Ricciardo moet doen om zijn carrière te redden’

‘Dit is wat Ricciardo moet doen om zijn carrière te redden’

door Ayla Huiberts

RB-coureur Daniel Ricciardo wil niets liever, dan terug naar zijn oude team Red Bull en rijden naast Max Verstappen. Toch zal hij eerst het tempo moeten opvoeren om gepromoveerd te worden. Voormalig coureur en wereldkampioen Damon Hill denkt dat er een logische verklaring zit achter de vormdip van de Australiër: Ricciardo zal zich moeten aanpassen aan de auto in plaats van andersom.

De Honey Badger kennen we van zijn grote glimlach en de sfeer die hij de paddock in brengt, maar voorbij die entertainmentwaarde is en blijft hij een Formule 1-coureur. De afgelopen races hebben we nog niet veel gezien van de Ricciardo die we kennen, want de 34-jarige bevindt zich steeds vaker achteraan de grid en buiten de punten. Daarnaast eindigde hij tot nu toe elke keer achter zijn teamgenoot, Yuki Tsunoda.

Water bij de wijn doen

Ricciardo’s loopbaan in de koningsklasse staat mogelijk op het spel, wat betekent dat hij punten moet binnenhalen om zijn positie te behouden. Echter, dit lijkt hem nog niet te lukken en volgens Hill komt dat, omdat de coureur te kritisch en niet comfortabel is met zijn auto.

“Sommige coureurs hebben een bepaalde stijl en ze hebben een set-up nodig, maar als ze het niet krijgen, is de vraag: zijn ze echte doorbijters en passen ze zich aan?”

Damon Hill - Voormalig Formule 1-coureur 

De Australiër heeft een jarenlange ervaring, maar het is duidelijk dat hij alleen presteert met een auto die bij zijn behoeften past. Hill vindt dat Ricciardo kan leren van de jongere generatie door minder kritisch te zijn. Hij zal zich dus moeten aanpassen aan de wagen en roeien met de riemen die hij heeft zogezegd.

De oud-coureur heeft het volgende advies voor Ricciardo en zijn team: “Op een gegeven moment moet je naar Danny toegaan en zeggen: ‘Luister je carrière staat op het punt te verdampen, je moet je er gewoon overheen zetten, gewoon rijden en niet op zoek gaan naar perfectie. Je zult het nooit vinden, het komt niet. Je moet een manier vinden om met dit ding te rijden en die naar je hand te zetten. ”

Zwaar weekend voor de boeg       

Wat betreft de Grand Prix van Japan: het wordt er niet makkelijker op voor Ricciardo. In Melbourne liet hij weten dat hij pas tijdens de kwalificatie comfortabel was met zijn auto.

Zijn voorbereiding duurde dus te lang en om beter te presteren zal hij zo snel mogelijk zo veel mogelijk uit de bolide moeten halen. Wat het aankomend weekend extra lastig maakt: dat hij de eerste vrije training zal missen en vorig jaar kon hij niet meedoen op Suzuka wegens een gebroken hand.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk