F1-baas Domenicali trekt boetekleed aan na ongeregeldheden bij Canadese GP

F1-baas Domenicali trekt boetekleed aan na ongeregeldheden bij Canadese GP

door Michael Janiec

De Grand Prix van Canada is onder vuur komen te liggen na chaotische taferelen tijdens het Formule 1-evenement in Montreal, zo meldt Motorsport.com

Te midden van de onrust heeft F1 CEO Stefano Domenicali zijn excuses aangeboden aan de teambazen vanwege de vele logistieke problemen die het raceweekend ontsierden.

Wat er misging tijdens de Canadese F1 Grand Prix 2024 

De controverse begon toen een miscommunicatie tussen circuit officials en de lokale politie ertoe leidde dat teamleden en gasten urenlang gestrand waren.

De ingang van het circuit werd op vrijdag en zaterdag op onverklaarbare wijze afgesloten, waardoor velen geen toegang kregen tot het circuit op Notre Dame Island, een kunstmatig aangelegd terrein in de Saint Lawrence rivier voor de Olympische Spelen van 1976.

De situatie werd verergerd door politieagenten die toegangspunten tot de bruggen afsloten vanwege ernstige opstoppingen. Het evenement van dit jaar had een recordaantal bezoekers van 350.000 gedurende drie dagen, waardoor de logistieke uitdagingen nog groter werden.

Het evenement werd geplaagd door verdere problemen, waaronder overstroomde horeca-units. Ook de VIP-parkeerplaatsen veranderden in moerassen.

Bovendien leidde verkeerde informatie ertoe dat fans op de vrijdag werden geweigerd, omdat ten onrechte door politie werd beweerd dat trainingen werden afgelast vanwege hevige regenval.

Het nieuwe pitlanegebouw had ook te lijden onder lekkende tv-commentaarcabines, wat resulteerde in schade aan de uitzendapparatuur.

Om het feest compleet te maken: fans vielen het circuit binnen na afloop van de race, wat de FIA stewards ertoe aanzette om de promotor, de Octane Racing Group, te dagvaarden over dit terugkerende probleem. De promotor kreeg vervolgens een strenge berisping van de FIA.

Ondanks deze uitdagingen blijft de Grand Prix van Canada tot 2031 onder contract staan bij de Formule 1 en blijft de belangstelling voor de sport in Canada groeien, zoals blijkt uit de hoge bezoekersaantallen.

Verbeteringen voor toekomstige edities

Om op één lijn te komen met de ambities van de F1 en het evenement te verbeteren, hebben de bazen van de koningsklasse om een aantal wijzigingen gevraagd.

Ze willen de Canadese GP eerder in het jaar laten plaatsvinden; koppelen aan de Grand Prix van Miami, wat logistieke problemen zou oplossen en duurzaamheidsdoelen zou ondersteunen.

Verbeterde communicatie met politie- en beveiligingspersoneel, toegangspunten en infrastructuur, zoals permanente toiletten en grotere paddockgebieden, behoren ook tot de eisen. Verbetering van VIP-boxen en de toevoeging van daken op tribunes om fans te beschermen tegen slecht weer zijn andere gevraagde verbeteringen.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk