Reacties van top-drie na zinderende Canadese GP: Verstappen, Norris en Russell

Reacties van top-drie na zinderende Canadese GP: Verstappen, Norris en Russell

door Michael Janiec

Een geval van de langste adem, maar ook stalen zenuwen. Een apotheose in Montreal met wederom Max Verstappen als de gouden standaard. Dit is wat te top-drie te melden had na een zinderende Formule 1 Grand Prix van Canada.

Verstappen deed wat hij nog steeds als géén ander kan: toeslaan wanneer het erom gaat en vervolgens niets uit handen geven.

De Nederlander moest ver gaan om de snellere Lando Norris in het eerste gedeelte van de race bij te benen. De McLaren was simpelweg sneller op de slijtende inters. Maar toen de eerste safetycar kwam, veroorzaakt door een gespinde Logan Sargeant, sloeg de Red Bull-coureur toe. Norris had de pech dat de call van de safetycar te laat voor hem kwam en hij een extra ronde moest doorrijden, terwijl de coureurs achter hem direct konden wisselen. Vanaf daar heroverde de Nederlander de controle.

Ook bij de tweede safetycar en de pitstop naar slicks was zijn timing perfect. Terwijl Norris dit keer juist een ronde eerder naar binnen ging, kon hij bij de exit uit de pits Verstappen net niet weerhouden van de leiding. Het leverde de derde overwinning op voor Verstappen in Canada en daarmee verstevigt de regerend wereldkampioen zijn leiding in het kampioenschap.

Verstappen bedankt team voor uitmuntende strategische calls

De Red Bull-coureur genoot met volle teugen en meldde het volgende vlak na de Canadese GP: "Ja, een knotsgekke race. Er gebeurde veel en we moesten er bovenop zitten. We hebben echt top gedaan als team, gingen op juiste momenten naar binnen en hielden het hoofd koel. Ik ben er blij mee, want zo een race is af ent oe wel nodig."

Het blijft een issue - de RB20 jagen over de kerbs - maar het doet de winnaar niet zoveel als ernaar gevraagd wordt: "We weten wat het probleem is, maar we hebben gewonnen en dat is het allerbelangrijkste."

Norris legt zich neer bij P2: 'Ik heb een perfecte race gereden'

Norris is geen slechte verliezen en haalt vooral positieven uit de race waar McLaren in theorie gewoon sneller was: "Het was chaos en er gebeurde veel. Ik heb een goede race gereden, de eerste stints waren sterk. Maar de safetycar kostte me juist de kop, in tegenstelling tot Miami. Ik heb top gereden. Het is stressvol geweest, maar voor mij gevoel reed ik de perfecte race."

"Ik reed aan leiding in de eerste stint en kon een groot gat slaan. Maar in Montreal zal altijd wel iets gebeuren. Gefeliciteerd aan Max, fair play en hij heeft top gereden."

Soms zit het mee... en soms zit het gewoon tegen, Norris is vooral enthousiast over de potentie die McLaren wederom heeft laten zien: "Het zat mee in Miami, dus ik ga niet klagen. Ik heb een sterke race gereden en het team heeft het super gedaan. Het voelde goed om er zo dichtbij te zitten en dat is nog altijd een opsteker."

Russell: 'Betaalden voor onze fouten'

George Russell maakte het podium compleet. En volgens de Mercedes-coureur had er echt wel meer ingezeten: "Een gemiste kans. We waren snel op de inters, totdat Lando kwam. We maakten een paar fouten en moesten ervoor betalen. Maar we hebben een podium kunnen pakken en zo gaat het soms met racen."

"We hadden wellicht de pace om Max te pakken, maar op de mediums ging het minder lekker. Toen wij een positie aan Lewis verloren, was P2 niet meer haalbaar, maar we nemen de positieven mee en kijken vooruit naar de volgende races", aldus Russell.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk