Drama rond FIA-president 'verdwijnt wel weer' - Vasseur

Drama rond FIA-president 'verdwijnt wel weer' - Vasseur

door Lysanne

De nieuwe teambaas van Ferrari, Fred Vasseur, gelooft dat alle drama rond FIA-president Mohammed Ben Sulayem wel weer verdwijnt, zodat het F1-seizoen van 2023 begint.

Suyalem veel in het nieuws

Afgelopen weken was FIA-president Mohammed Ben Sulayem veel in het nieuws, vanwege een ruzie met de houders van commerciële rechten van de Formule 1, Liberty Media.

Op Twitter werd er een reeks met berichten geplaatst door de FIA-president, met als reden het onthulde 'prijskaartje' van 20 miljard dollar van de Formule 1. Ben Sulayem zette openlijk zijn vraagtekens bij de waarde van de sport, nadat er berichten opdoken dat een bod, van het staatinvesteringsfonds van Saoedi-Arabië om de sport te kopen, werd afgewezen.

Daarnaast publiceerde The Times recent gearchiveerde opmerkingen van de FIA-president die hij vroeger op een website geplaatst zou hebben, die vrouwonvriendelijk van aard waren. Dit 'nieuws' in combinatie met de Twitter-berichten en het feit dat de coureurs geen politieke verklaringen meer mogen afleggen, zorgt voor veel onrust.

Fred Vasseur over FIA-drama

De nieuwe teambaas van Ferrari, Fred Vasseur, denkt dat alle onderwerpen rond Sulayem die nu in het nieuws zijn, wel weer verdwijnen, zodra het nieuwe F1-seizoen begint. Volgens Autosport zou dit allemaal uit de hand gelopen zijn, omdat er verder niks is om over te schrijven.

Vasseur verwacht dat iedereen weer zijn focus verlegt dadelijk en deze onrust naar de achtergrond wegzakt.

"Ik ben er echt van overtuigd dat zodra we de auto's op de baan zetten, dit een beetje van het scherm zal verdwijnen", vertelde Vasseur. "We zullen zeker discussies hebben, maar zoals altijd hoop ik dat we ons kunnen blijven concentreren op de sportieve kant."

Formule 1

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk