Esteban Ocon zegt 'nog altijd onder contract te staan' bij Mercedes

Esteban Ocon zegt 'nog altijd onder contract te staan' bij Mercedes

door Ayla Huiberts

Mercedes heeft een plek over voor een F1-coureur in 2025. De rijdersmarkt is compleet opgeschud sinds de bekendmaking van het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari en er wordt nu veel gespeculeerd over wie zijn vervanger zou kunnen worden. Esteban Ocon, voormalig Mercedes-junior die in dienst rijdt van Alpine, wordt daarbij niet uitgesloten.

Sinds de afgelopen week wordt er veel gediscussieerd over Mercedes en Ferrari. Hamilton vertrekt, Sainz heeft nog geen plek voor 2025 en wie zal de nieuwe teamgenoot worden van George Russell? Ondertussen worden er al veel theorieën besproken over dat laatste onderwerp.

Zal het dan toch Alex Albon zijn die gepromoveerd wordt of wordt er een wissel gedaan tussen Carlos Sainz en de zevenvoudige wereldkampioen? Momenteel is er nog veel onduidelijkheid en zijn er meerdere coureurs die mogelijk een plek kunnen bemachtigen bij Mercedes, zo ook Esteban Ocon.

In 2021 reed de Fransman zijn eerste seizoen voor Alpine. Twee jaar daarvoor zat hij nog zonder stoeltje binnen de Formule 1 en werd hij reserverijder voor Mercedes. Ondanks dat hij volledig toegewijd is aan zijn huidige team, behoudt hij nog steeds zijn sterke band met Mercedes.

'Geen geheim dat ik nog steeds verbonden ben aan Mercedes'

Woensdag werd de nieuwe livery onthuld van het BWT Alpine F1 Team. Uiteraard waren de coureurs, Pierre Gasly en Esteban Ocon aanwezig bij de lancering. Sky Sports sprak na de onthulling van de A524 met Ocon:

“I obviously have strong links with Mercedes, I’m still a Mercedes junior-driver, that is no secret to anyone … even if I’m not that junior anymore, I’m still contracted with them at some stage.”

Esteban Ocon over zijn connecties met Mercedes

De 27-jarige coureur behaalde net niet de top tien binnen het coureursklassement van de Formule 1. Alpine bevond zich op de zesde plaats in de constructeurs en het team had daarmee niet de gewenste resultaten behaald.

Aankomend seizoen zal er een compleet andere aanpak worden gehanteerd binnen Alpine. In 2024 zal Ocon de uitdaging moeten aangaan om de juiste resultaten te behalen, mocht hij een kans willen hebben bij Mercedes.

Op dit moment vormt 2025 nog geen prioriteit en Ocon deelt het volgende met Sky Sports: “Ik maak al een lange tijd deel uit van dit team, ik weet dat als je goed werk levert, je altijd kansen en gesprekken en geruchten en al die dingen zult krijgen, maar ik ga me concentreren op wat belangrijk is en laat mijn manager en team zich daarmee bezighouden.”

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk