Hooggeplaatsten in F1 walgen van Ben Sulayem: ‘Iedereen wil hem eruit’

Hooggeplaatsten in F1 walgen van Ben Sulayem: ‘Iedereen wil hem eruit’

door Redactie

Het is nog maar de vraag hoe lang FIA-president Mohammed Ben Sulayem aanblijft. Inmiddels begint de Arabier ook het vertrouwen van F1-teams te verliezen. Zowat alle teambazen zijn van mening dat Ben Sulayem eruit moet.

Ben Sulayem verliest aanzien bij F1-teambazen

Sinds dat de FIA-president zich openlijk uitliet over het Saoedi-Arabische bod op F1 van 20 miljard dollar, is het eigenlijk alleen maar van kwaad naar erger gegaan. Niet veel later doken seksistische opmerkingen op van 20 jaar terug, die Ben Sulayem had gemaakt op zijn inmiddels verwijderde website.

In hoeverre de dagen geteld zijn van Ben Sulayem als de president van de FIA? Wellicht valt het mee, zoals Frederic Vasseur stelde.

Of toch niet…? De onthulling heeft tot walging geleid bij de kopstukken van de F1, zo onthult de BBC. Niemand ziet nog nut in een samenwerking met de FIA-president, die Jean Todt opvolgde in december 2021.

“Er is een wijdverspreide afkeer", meldt een anonieme teambaas aan de BBC - "iedereen vindt dat hij weg moet. Dat is zeker de algemene mening”, klinkt het.

Informatieoorlog te midden van prijswaardering

Opvallende berichtgeving wel, en dat is nog zacht uitgedrukt. Iemand lijkt erop uit de reputatie van Ben Sulayem over de afgrond te willen helpen. Nu is de BBC een gerespecteerd medium, maar als je ziet hoe de collectieve Saoedi-Arabische controle op F1 wordt afgeketst door zeer machtige mediakanalen, kun je afvragen wat de werkelijke regie is en intentie. Je kunt je voorstellen dat sommige invloedrijke mensen helemaal niet zitten te wachten op een Saoedische Formule 1.

Of zou een andere, westerse mediareus een bod voorbereiden op de Formule 1? Het is niet ondenkbaar. Maar goed, de tijd zal het leren. En nu weer de zilverfolie-hoedjes terug in de kast!

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk