Montoya ziet valkuilen: 'Hoelang gaat Vasseur mee daar?'

Montoya ziet valkuilen: 'Hoelang gaat Vasseur mee daar?'

door Lysanne

Volgens voormalig coureur Juan Pablo Montoya zal een tekort aan werk- en baanzekerheid bij Ferrari Frederic Vasseur tegen kunnen zitten bij het doen van zijn nieuwe werk als teambaas van het F1-team.

Vasseur als teambaas

Fred Vasseur neemt het stokje in 2023 over van Mattia Binotto, die trad vorig jaar af, nadat de relatie met de Ferrari-top dusdanig was verslechterd. Ondanks dat Vasseur in theorie kan vechten voor het kampioenschap, gelooft zevenvoudig Grand Prix-winnaar Juan Pablo Montoya dat er toch dingen zullen komen, waarmee de nieuwe teambaas van Ferrari het lastig gaat krijgen.

'Hoelang gaat deze mee'

"Een van de moeilijke dingen met Ferrari is dat volgens mij niemand het gevoel heeft werkzekerheid te hebben. Iedereen wacht tot je je voet op de verkeerde plek zet, zodat ze je kunnen ontslaan. Dat zie ik van buitenaf", vertelt Montoya aan Motorsport.com.

"Je kijkt naar Toto [Wolff] en je weet dat hij nergens heen gaat. Je kijkt naar Christian [Horner] of je kijkt naar Helmut [Marko], ze gaan ook nergens anders heen. Maar je kijkt altijd naar het hoofd bij Ferrari en je vragen zich af: 'Oké, hoe lang gaat deze mee?' Omdat er altijd iemand achter hem aan zit", vervolgde Montoya over de situatie.

"Ik dacht dat ze Jean Todt in die positie zouden plaatsen. Eerlijk gezegd zou dat mijn keuze zijn geweest"

Juan Pablo Montoya

Concurrenten van Ferrari voor 2023

Ferrari haar grootste concurrent in 2022 was Red Bull, zeker omdat de prestaties van Mercedes erg slecht waren, vanwege de W13. Toch denkt Montoya dat aankomend seizoen Mercedes een grotere concurrent zal zijn voor Ferrari, dan Red Bull was.

"Als ik Red Bull was, zou ik meer kijken naar wat Mercedes kan brengen, dan naar wat Ferrari brengt."

"Als je kijkt naar de pitstops van Ferrari, de strategieën, denk je 'wie maakt die telefoontjes?' Het is moeilijk te zeggen, omdat ik weet dat het onder druk moeilijk is om beslissingen te nemen, maar als jij niet de persoon bent die de juiste beslissingen neemt, moet je iemand anders zoeken, denk ik."

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk