F1-film met Brad Pitt bereikt discutabele mijlpaal: $300 miljoen budget gepasseerd

F1-film met Brad Pitt bereikt discutabele mijlpaal: $300 miljoen budget gepasseerd

door Michael Janiec

De langverwachte F1-film met de voorlopige titel "Apex" heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: het duizelingwekkende budget van 300 miljoen dollar aantikken. Daarmee is het een van de duurste films ooit.

Het budget staat inmiddels op gelijke hoogte met Pirates of the Caribbean: At World’s End (2007) die de twaalfde plek vervult op de lijst met duurste filmproducties ooit. En wie zich afvraagt wat de duurste film ooit is geweest: Star Wars: The Force Awakens uit 2015 kostte naar verluidt 447 miljoen dollar om te schieten.

'Apex' passeert 300 miljoen dollar budget: druk neemt toe

De film heeft een topcast, met Brad Pitt in de hoofdrol als een gepensioneerde F1-coureur die terugkeert als mentor van een rijzende ster, gespeeld door Damson Idris.

Javier Bardem en Kerry Condon zijn gecast voor bijrollen en zelfs Lewis Hamilton zou een cameo maken.

Lewis Hamilton is medeproducent en wil er zeker van zijn dat de film de hectische wereld van de Formule 1 authentiek weergeeft.

Regisseur Joseph Kosinski, bekend van "Top Gun: Maverick," staat aan het roer van het project en de opnames bevatten levensechte elementen, zoals opnames tijdens de Britse Grand Prix van vorig jaar.

Apex maken is echter niet zonder uitdagingen geweest. De 118 dagen durende SAG-AFTRA staking gooide roet in het eten tijdens de opnames vorig jaar.

'750 miljoen dollar nodig voor break-even'

Het uit de pan rijzende budget, nu meer dan $300 miljoen, zorgt voor een immense druk om van de film een kassucces te maken.

Schattingen uit de industrie suggereren dat ‘Apex’ de grens van 750 miljoen dollar moet doorbreken om quitte te spelen als je de marketing- en distributiekosten meerekent.

Wat de productie nog ingewikkelder maakt: het gebruik van zo authentiek mogelijke auto’s. Deze zijn niet alleen duur in beheer en onderhoud, maar vereisen ook aanzienlijke investeringen in prijzige coureurstrainingen en veiligheidsmaatregelen.

Ondanks deze hindernissen blijft Lewis Hamilton enthousiast over de film. De Mercedes-coureur zou te midden van uitdagende tijden veel plezier halen uit het meewerken aan ‘Apex’.

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk